България стигна само до равенство срещу Кипър, Жоро Петков с рекорд (видео)


FUTBOL-TV

България стигна само до равенство срещу Кипър, Жоро Петков с рекорд (видео)

Кипър и България завършиха на равно - 1:1 на стадион "ГСП" в Никозия. Двубоят бе пети мач от група 3 на Лига "С" от Лигата на нациите. Захариу даде аванс на домакините в 24-ата минута. Грешка на Ивелин Попов позволи на футболиста на домакините да излезе сам срещу Георги Петков и да се разпише.

След почивката реферът спести две дузпи за българите, но в крайна сметка такава бе дадена в самия край на мача. Николай Димитров бе точен от бялата точка. Като цяло българите имаха повече положения след почивката, но лош късмет не позволи да се стигне до успеха.

Иначе трябва да се отбележи, че Георги Петков започна сред стартовите 11 за националния отбор срещу Кипър, което превърна 42-годишния вратар в най-възрастния на поста, участвал в официален мач на ниво национални отбори. Става дума за Европа.

В другата среща от тази група Словения и Норвегия завършиха наравно 1:1. Попадението за домакините отбеляза капитанът Бенджамин Вербич в 9-ата минута. Гостите изравниха с гол на Бьорн Йонсен в 85-ата минута. Така Норвегия продължава да е лидер в групата, като всичко ще се реши в последните мачове.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
495