Пробвайте знак Х за Кипър - България


FUTBOL-TV

Пробвайте знак Х за Кипър - България

Кипър - България
Стадион: "GSP", Никозия
Дата: 16.11.2018 г.
Час: 21:45
Съдия: Мохамед Ал-Хаким (Ирак)


Кипър приема България на своя стадион в Никозия в среща от груповата фаза на турнира "Лига на нациите". Двубоят е много важен за "трикольорите", които до този момент правят добра кампания в новата надпревара. И в двата тима ще има промени, като това ще окаже влияние върху крайния резултат. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Селекционерът на България Петър Хубчев ще направи няколко промени в състава си. Аут поради контузии от последните часове са двама от титулярите в последно време - вратарят Пламен Илиев и нападателят Кирил Десподов.

Така на вратата ще се завърне Георги Петков. Ветеранът не е пазил от години за националните, но прави отлични мачове с клубния си Славия. Играчът на ЦСКА Кирил Десподов пък по всяка вероятност ще бъде заменен от футболист на Левски - Станислав Костов. Последният за първи път получи повиквателна и почти сигурно ще излезе като титуляр. Слави Костов прави силен сезон в клубния си тим, като дори се бори за приза "Голмайстор на Първа лига". Има обаче вероятност мястото на нападателя да бъде дадено на Спас Делев, който се завръща в тим след наказание.

Иначе с контузия е и Иван Горанов, но той не се очакваше да стартира от първата минута срещу Кипър.

"Някои футболисти като че ли се притесняват от очакванията, които се пораждат с всяка победа, но трябва да го приемат. Може би някои го виждат като бреме. Мотивацията е много важен фактор в спорта. Аз предпочитам индивидуални разговори с футболистите. И като се убедя, че това са подходящите хора, съм по-склонен да работя с тях - дори и да са с по-малки качества, но да са по-всеотдайни. С удоволствие бих организирал лагер за футболисти, които не са в селекцията. Всеки месец бих го правил, но така е съставен календарът, че е невъзможно да се случи", каза Хубчев.

Седем нови имена включи селекционерът на кипърския национален отбор по футбол Ран Бен Шимон за последните два мача от турнира "Лига на нациите". Сред новите имена в отбора са младият вратар Андреас Христодулу, който е резерва в АЕК Ларнака, както и ветеранът от френски произход Венсан Лабан, а също така и още един дебютант- Андреас Каро от ФК Пафос. Завръщат се Хараламбос Кириаку (Аполон Лимасол), нападателят на АПОЕЛ Никозия Йоргос Ефрем, Андреас Макрис и роденият в Лондон от смесен брак Христос Уилър. Уилър реално е една от изненадите в отбора, защото до момента не е викан, а има едва 7 мача за младежкия отбор на страната. Играе като краен защитник и миналото лято премина от Аполон в АЕЛ Лимасол.

В сравнение с гостуването на отбора в София, селекционерът Ран Бен Шимон не е взел в групата Джейсън Димитриу (Саутенд Юнайтед, Англия), Стефанос Мухратис (Докса Катокопия), Урко Пардо (Алки Ороклини), Мариос Стилиану (Аполон) и Димитрис Христофи (Омония Никозия).

Деметриу не е в групата заради наказание от два мача, а не защото е загубил доверието на Бен Шимон. Един мач е санкцията на Григорис Кастанос от втория отбор на Ювентус, като той няма да играе само срещу България.

Промени в последния момент имаше и в Кипър. Крилото Панайотис Захариу беше селектиран по спешност в националния отбор. 22-годишният играч на АЕП Пафос ще замени в състава получилия контузия на глезена Фотис Папулис.

Старши треньорът на националния отбор на Кипър Ран Бен Шимон се надява на победи в последните два мача на островитяните от Лигата на нациите. Кипърците приемат България в петък, а четири дни по-късно са домакини и на Норвегия.

"Очакванията за добри резултати са големи и искаме да накараме нашите фенове да се гордеят. Трябва да се стремим да доближим най-добрите, а това означава, че футболистите трябва да дават 100 процента от себе си във всеки един момент. Задачата ни е да изградим солидна основа. Искаме да направим серия от добри резултати. Една хубава победа, последвана от загуба, не е нашата цел. В същото време не искаме да получаваме комплименти за представянето си, но да не сме спечелили, както предишните ни две гостувания в Лигата на нациите, в които играхме добре, не се опитвахме просто да ритаме топката", коментира той.

 

ПРОГНОЗА: КИПЪР - БЪЛГАРИЯ 0:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Кипър

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
16.10.2018 ЛН C/3 Словения 1 - 1 Кипър
13.10.2018 ЛН C/3 България 2 - 1 Кипър
09.09.2018 ЛН C/3 Кипър 2 - 1 Словения
06.09.2018 ЛН C/3 Норвегия 2 - 0 Кипър
20.05.2018 Приятелски срещи Йордания 3 - 0 Кипър


Последни 5 срещи - България

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
16.10.2018 ЛН C/3 Норвегия 1 - 0 България
13.10.2018 ЛН C/3 България 2 - 1 Кипър
09.09.2018 ЛН C/3 България 1 - 0 Норвегия
06.09.2018 ЛН C/3 Словения 1 - 2 България
26.03.2018 Приятелски срещи България 2 - 1 Казахстан


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
13.10.2018 ЛН C/3 България 2 - 1 Кипър
15.08.2012 Приятелски срещи България 1 - 0 Кипър
29.03.2011 Приятелски срещи Кипър 0 - 1 България
10.10.2009 Световно първ. Кипър 4 - 1 България
01.04.2009 Световно първ. България 2 - 0 Кипър
  Сподели
609