Инфантино: Мондиал 2022 ще е 28 дни, дори с 48 отбора


Н. Гавазов

Инфантино: Мондиал 2022 ще е 28 дни, дори с 48 отбора

ФИФА ще вземе решение за увеличаване на количеството отбори,  участващи на финалите на Мондиал 2022 през март. Както е известно, в момента този брой е 32. Ще се разгледа възможността за увеличаване на броя до 48 тима.

Едно от неудобствата на този вариант е малкият размер на катарската държава. По-сериозният проблем е, че ще трябва да се проведат 80 мача за 28 дни, колкото е продължителността на Мондоал 2022. Напомняме, че Световното в Катар ще се проведе от 21 ноември до 18 декември 2022 година и нито ден повече, заради настъпващите религиозни празници в повечето от държавите, както и заради претенциите на европейските лиги, отказващи да пуснат футболистите си за по-дълъг период от време.

Въпреки това Инфантино е открит за идеята за увеличаване на броя на участниците в Мондиал 2022, което ще означава, че за да бъде изпълнен графика, ще трябва да се провеждат по шест мача в един ден.

"Толкова голямо количество мачове в един ден не е добра идея. Но пък от друга страна няма как да увеличим продължителността на турнира. Той ще остане 28 дни, независимо от това колко отбора ще участват в него", заяви Инфантино.

  Сподели
446