Прандели за националния отбор на Италия


Н. Гавазов

Прандели за националния отбор на Италия

Новият старши треньор на Италия Чезаре Прандели остави живи надеждите на нападателя на Ювентус Амаури и останалите легионери в Серия А, имащи италиански паспорти, но които не бяха включени в националния отбор. Той излаза и своята подкрепа за използване на съвременните технологии във футбола, което само би подпомогнало играта.

„Амаури в националния отбор? Не виждам нещо лошо в това. Нека просто кажем, че това са новите италианци. А що се отнася зо провала на националния отбор на Световното първенство, то за да постигнеш успех е нужно да имаш собствена система, а не да се опитваш да използваш чужда такава. Ако вие обуете чужди обувки, то най-вероятно е да не можете да ходите с тях", заяви Прандели.

„Повторенията по време на мач? Време е да започнат да се приемат във футбола съвременните технологии и това е напълно възможно да стане. През 2006 година резервния съдия видя нарушението на Зидан на големия екран, след което започна разговор с главния съдия. Какво лошо стана? Тази информация не бе официална, но на практика помогна за правилното решение на арбитрите", завършва Дон Чезаре.

 

  Сподели
115