Блатер: Стадионите в Африка са много по-добри от европейските


Н. Гавазов

Блатер: Стадионите в Африка са много по-добри от европейските

Президентът на ФИФА Сеп Блатер заяви, че стадионите, които бяха построени в Южна Африка за Световното първенство са много по-добри от европейските, съобщава Reuters. Според него, те са върха на архитектурата и истинско бижу, което позволява на зрителите да наблюдават спокойно ставащото на терена от всяка точка на съоръженията.

„Тези стадиони са истинско бижу от архитектурна гледна точка. Така са проектирани и направени, че зрителят може да получи навсякъде и винаги пълна картина на ставащото на терена. Нито една държава в Европа, която има подобно високо строителство не може да се сравни с това, което виждаме тук в Южна Африка", заяви Блатер.

Той изрази също така надежда, че екс президентът на ЮАР, бореца против апартейда в миналото Нелсън Мандела ще присъства на финала на Световното първенство по футбол, въпреки лошото си здравословно състояние.

„Ще бъде много добре, ако той може да дойде на стадиона. Разбира се, не е задължително да остане до края. Той вече държа в ръцете си Световната купа през 2004 година в Цюрих и това бе велик момент за цяла Африка", завършва Блатер.

 

  Сподели
121