Полицията в Хонг Конг иззе милиони от незаконни залагания


Н. Гавазов

Полицията в Хонг Конг иззе милиони от незаконни залагания

Полицията в Хонг Конг конфискува 35 милиона щатски долара от незаконни залагания по време на турнира за Световната купа, като тази цифра се очаква да скочи поне два пъти в навечерието на финала, който е в неделя, съобщава новината AFP.

Тъй като турнирът започна миналия месец, полицията във финансовия център засили серията от проверки и успя от началото на първенството да арестува 55 нелегални букмейкъри и да конфискува 35 милиона щатски долара от тях (270 милиона хонкконгски долара). Според информацията, незаконните залагания са се увеличили в сравнение с 2006 година почти четири пъти, като тогава полицията конфискува 74 милиона долара от местната валута.

В Хонк Конг, който е бивша британска колония, която бе върната на Китай през 1997 година може да се залага в специални пунктове. Само за миналата година залозите в тях са достигнали 35 милиарда долара. Незаконните букмейкъри обаче са много популярни, тъй като предлагат по-добри коефиценти и според докладите на полицията в тях се разиграват около 40% от всички залози във финансовия център.

 

 

  Сподели
121