Мъри Стоилов: Разликата между отборите на България и Казахстан е малка


В. Мухарски

Мъри Стоилов: Разликата между отборите на България и Казахстан е малка

"Казах и преди това - добре, че това бе приятелски мач. Имаше емоции, имаше тръпка, имаше и голове. Двата отбора си поделиха по едно полувреме. Пробваха варианти. Накрая смените поразвалиха играта. Полезна проверка, особено за моя отбор, тъй като България е по-високо в ранглистата", заяви Станимир Стоилов след загубата на неговия Казахстан с 1:2 от България.

"Не бива да се допускат такива грешки при статични положения, особено в добавеното време, но нормално. Това е грешка на растежа. Организацията на статичното положение не беше много добра, но така е, след като се направиха толкова много смени. Ако трябва да съм честен - реалният резултат за мен беше равен. Така се случи, че по-опитният отбор победи", категоричен бе Мъри.

"На Хубчев и на отбора им честитих победата и им пожелах да спечелят Лигата на нациите. В контролите не е толкова важно. Всичко погледи са насочен към месец септември. В предния мач България бяха по-агресивни, с по-голямо желание. Може би умората си каза думата, тъй като няма ритъм. Моите играчи също не бяха в най-доброто физическо състояние. За това съм недоволен. Сега да говорим реалистично - просто е твърде рано, за да се говори. България обаче е в много тежка група. Всички отбори там са с изравнени възможности. Всеки отбор може да има проблеми, ако има и малка доза подценяване. България има хубав отбор, добър колектив, момчетата работят заедно и се стараят", каза още селекционерът на Казахстан.

"Разликата между двата отбора е малка. Тя се състои от играчите, които са в двата отбора, дисциплината и организацията. Благодарение на емоциите успяхме да вземем превес през второто полувреме. Трябва да знаете обаче, че в моя отбор липсваха четирима ключови футболисти. Ако те играеха може би щяхме да изглеждаме по-уверени. В България има малко качествени играчи, които играят във водещите отбори. Разликата между тях и чужденците е огромна. Не знам какво е нивото детско-юношески футбол в България. По мое време, когато аз бях треньор в България - младите бяха много далеч от първия отбор. Трябва да се намери някакъв баланс, но всеки клуб за себе си. Но това не може да го свърши Хубчев", завърши Стоилов.

  Сподели
221