Ивелин Попов: Всеки един от повиканите да си намери отбор, в който да играе редовно


В. Мухарски

Ивелин Попов: Всеки един от повиканите да си намери отбор, в който да играе редовно

"Впечатленията ми от мача? През първото полувреме надиграхме отбора на Казахстан. След почивката обаче отстъпихме и те ни отбелязаха гол. Радващото обаче е, че в крайна сметка успяхме да спечелим срещата. Всеки един мач е строго индивидуален. Срещу Босна и Херцеговина имахме повече голови положения, а днес вкарахме от две статични положения. Това говори добре за нас - може да създаваме голови опасности. Днес обаче нямахме нито едно положение за гол, но въпреки това победихме", заяви капитанът на България Ивелин Попов след трудния успех над Казахстан с 2:1 в контрола.

"Разбира се, че ние футболистите усещаме този факт, че играем по две различни полувремена. На нас не ни се иска да е така, но това е една тенденция в националния ни отбор през последните няколко години. Изиграем едно силно първо полувреме, а след почивката излизаме за... как да се изразя... едно по-лежерно второ полувреме. Веднага се създават суматохи пред нашата врата и именно това трябва да изчистим. Ние сме един средноевропейски отбор, от който може да се очаква всичко. Можем да победим всеки, но и да направим най-неочаквани издънки", добави още Попето.

"Според мен най-важното е всеки един от повикани тук да си намери отбор, в който да играе постоянно. За да има повече самочувствие и увереност, когато дойде в националния тим. А не основната му игрова практика да е в националния отбор. Аз лично се чувствам добре. Физически съм здрав и това е най-важното. Разбира се, когато играеш се чувстваш по-добре. Точно тогава си по-спокоен и по-щастлив", заяви националът.

"Лагерът ли? Той мина перфектно. Имахме добри условия за работа и тренирахме добре. Нормално след мача да сме били по-уморени, но ми направи впечатление, че всички момчета превъзмогнаха това. Нямаше мрънкане, нямаше недоволни. Раздадохме се на терена и има колектив, а това говори, че нещата са добре", завърши Ивелин Попов.

  Сподели
219