Хубчев: Гледаме още футболисти


В. Мухарски

Хубчев: Гледаме още футболисти

"Видяхме някои неща, които си проличаха и в първия мач срещу Босна. Трябва да отделим още внимание на тези детайли. Мача го деля на две полувремена. Играхме две различни схеми в двата мача и нещата, които ни интересуваха ги видяхме. Видяхме страшно много недостатъци. Вече коментирах нещата с играчите и ще ме извинявате, но няма да ги коментирам и пред медиите. Не, не става дума за желание. Точно желанието е едно нещата, които ни хареса. Говоря за отношението към националния отбор - нещо, което много момчета го променят", заяви националният селекционер Петър Хубчев за победата с 2:1 над Казахстан.

"Самочувствие? За дето сме водили с 1:0 на полувремето? Не мисля! Тази промяна на почивката се дължи на друго. Да, направихме няколко смени и синхронът изчезна, но има и нещо друго. Водим разговор в негативна страна. Говорим за победа над отбор, който преди три дни победи Унгария. Хайде стига вече! Вие прецените дали така трябва да се води този разговор!", категоричен бе Хубчев.

"За първи път ще го споделя пред вас. Ние гледахме още няколко човека преди тези два мача. Имаше и няколко момчета от отбора на Ангел Стойков. Има и трима човека от младежкия национален отбор. Преценихме, че и едните, и другите играят много по-важни мачове в този момент. За това останаха там момчетата. Разбира се, че гледаме всички. Аз лично се опитваме да гледам всички мачове в България - не само на водещите отбори. Истината е, че има момчета, които наблюдаваме. Ако имаме възможност за повече такива приятелски мачове, аз бих ги извикал. Хората, които трябва да знаят това са информирани, че ги наблюдаваме", сподели националният селекционер.

"Аз искам да са много големи шансовете за още една контрола. Ако това стане ще са в неофициална дата и ще трябва да се съобразим с противника... Ще е много трудно. Ще трябва да се съобразим и с нашите футболисти. Над 50% от тях играят извън България, а първенствата там свършват в различно време. Има една възможност да се организира една такава среща", завърши Хубчев.

  Сподели
313