Мъри Стоилов: Малко е некомфортно - ще играят първата и втората ми родина


В. Мухарски

Мъри Стоилов: Малко е некомфортно - ще играят първата и втората ми родина

"Не мисля, че има някаква емоция. Аз вече казах, че се радвам за това, че мачът е приятелски и няма да има тъжни хора. Казах и на руските журналисти, че играят моята първа родина и моята втора футболна родина. България ми е родина и първа футболна родина. В Казахстан съм вече почти четири години. Нямам държава, в която да съм бил повече. Който заслужава повече, той ще победи. Не трябва да има някакви негативни чувства в мен или към мен", заяви селекционерът на Казахстан Станимир Стоилов преди утрешната контролна среща с България.

"Не, не знаех, че български треньор до сега не се е изправял срещу националния ни отбор. Чувствата ми... Честно? Малко е некомфортно, когато си израснал и воювал за своята държава и като футболист, и като треньор и сега да си от другата страна. Пак казвам - най-хубавото е, че това е само контрола и ще се наслаждаваме на футбола и на играта на терена", добави още Мъри Стоилов.

"Искам специално да благодаря на треньорския щаб и на президента Михайлов за това, че уважиха нашата молба да играем в Унгария. Благодарен съм им. Идеята за тази контрола се роди още преди да бъда селекционер на националния отбор. България нямаше съперник за тези дати и аз им казах да се свържат с ръководството на Казахстан. Футболните съюзи организираха всичко останало. Дано след време Казахстан да може да приеме някоя контрола с България след време", добави треньорът.

"Ако трябва да съм честен, впечатлен съм от играта на нашите футболисти. От агресията, от желанието им. Резултатът не е такъв, какъвто се иска на България, но нашите играха добре. Аз лично добре познавам отбора на Босна, имах доскоро футболист, който трудно намираше място в този национален отбор. Знам колко високо е нивото на Босна и знам какво е нивото на България. От тази контрола, отборът ни може само да се гордее с представянето си на терена. Резултатът не беше жизненоважен. В последните квалификации победихме добри отбори. Имаме път, който трябва да се извърви и играчите ни да заиграят в други първенства. Няма от какво да се срамува България от тази контрола, представи се много добре, според мен", завърши Мъри Стоилов.

  Сподели
265