България стартира 2018-та със загуба от Босна и Херцеговина (видео)


В. Мухарски

България стартира 2018-та със загуба от Босна и Херцеговина (видео)

Босна и Херцеговина се наложи с минималното 1:0 при визитата си на България в контролна среща между двата тима, която се състоя на "Лудогорец Арена" в Разград. Това бе и първи мач от 10 години насам, в който "трикольорите" играят извън столицата.

Иначе автогол на Васил Божиков в 20-ата минута донесе успеха на гостите. Джеко подаде към Кенан Кодро, който продължи към Харис Дулиевич. Последният пък подаде към Сеад Колашинац, който центрира в наказателното поле на България, където Кодро стреля, топката се отклони от тялото на Божиков и влетя в мрежата.

Преди това попадение - удари на Чочев и Делев не попаднаха в целта, като нисичкият нападател нацели греда, но преди това бе маркирана засада. В 24-ата минута Делев намери Ивелин Попов, който продължи към Миланов и той стреля, но без успех.

Два пропуска за България направи и Мишо Александров, който се озоваваше на добра позиция, но ударът му попадаше в обсега на вратаря на гостите. Другото, което може да се отчете, е, че "трикольорите" завършиха срещата с човек по-малко. Резервата Мартин Райнов първо направи грубо влизане, малко след като се появи в игра, за което получи първо официално предупреждение. Малко преди края играчът на Берое игра с ръка при опит да вкара топката във вратата и за това бе изгонен от рефера.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
242