Пирло може да влезе в треньорския щаб на Скуадра Адзура


Н. Гавазов

Пирло може да влезе в треньорския щаб на Скуадра Адзура

Бившият италиански национал Андреа Пирло може да влезе в треньорския щаб на бъдещия наставник на националния отбор на Италия, съобщава Gazzetta Dello Sport. Според авторитетната медия, бившият футболист на Милан и Ювентус може да стане помощник-треньор в "Скуадра Адзура", независимо от това кой специалист ще оглави тима.

Съобщава се, че Пирло ще е щастлив да работи с Антонио Коне или Карло Анчелоти. Предполага се, че именно тези двама специалиста ще оглавят италианския национален отбор. В момента Конте е мениджър на Челси, но по всичко изглежда, че той ще напусне "сините". Анчелоти пък е без работа, след като бе уволнен от Байерн Мюнхен през есента на 2017 година.

Не е изключено обаче Пирло да бъде включен в треньорския щаб на Луиджи Ди Биаджо за получаване на опит.

Както е известно, националният отбор на Италия е без постоянен наставник след уволнението на Джампиеро Вентура през ноември. Под негово ръководство италианците се провалиха в световните квалификации, отстъпвайки в баражите на Швеция и така няма да играят в турнира в Русия през това лято. Към момента освен Анчелоти и Конте, друг кандидат за поста старши-треньор на националния отбор на Италия е Роберто Манчини. Бившият наставник на Манчестър Сити в момента е начело на Зенит, но не скри намерението си да се изпробва на национално ниво, особено на фона на слабите резултати на руския тим във Висшата лига на Русия и провала в европейските клубни турнири.

Пирло завърши кариерата си на играч през миналото лято. Той има на сметката си 116 мача за "Скуадра Адзура", в които вкара 13 гола. Андреа е световен шампион с националния отбор на Италия от 2006 година.

 

  Сподели
90