ФИФА започа разследване на Австралийската федерация


Н. Гавазов

ФИФА започа разследване на Австралийската федерация

ФИФА започва разследване по повод обвиненията срещу австралийската страна в опит да подкупи членове от изпълнителният комитет по избор на страна - домакин на Световното първенство по футбол за 2018 и 2022 година, съобщи Syndey Morning Herald . До този факт се стигна след публикации в изданието, което разкри как са били направени някои подаръци на някои от съпругите на членовете от Комитета.

Както е известно, Зеления континент претендира да приеме Мондиала след 12 години и изборът на ФИФА ще стане ясен през декември тази година. Според информациите, на някои от съпругите на членовете на комитета са били предложени скъпоструващи бижута и пълен пакт с туристически услуги. След като това бе публикувано в медиите, ФИФА ще започне разследване след завършване на Световното първенство и за виновните ще има жестоки санкции.

От австралийска страна заявиха, че са действали в рамките на етичните норми и не са правили подаръци на членове на Комитета по избор на страна-домакин на Световното първенство. Според правилата, претендентите за домакинство на Световни финали могат да правят само символични подаръци, като целта е да не се влияе на избора по вземане на решения.

 

  Сподели
131