Бусака: Нуждаем се от помощ


Н. Гавазов

Бусака: Нуждаем се от помощ

Един от арбитрите на Световното първенство по футбол - Масимо Бузака отбеляза, че на съдиите е необходима помощ за да бъдат избегнати сериозните грешки. Според него, трябва да се изпробват различните варианти и да се избере най-оптималния вариант, с който ще се решат проблемите.

"Ако един съдия има добра физическа подготовка, той е длъжен да успее и при най-бързата игра и да избегне грешките. Арбитърът не може да се съревновава с десетките камери, още повече, че е поставен под огромно напрежение. Нека се разбере, че мерки трябва да бъдат взети", заяви Бузака в интервю пред Eurosport.

"Възможно е да се прибегне и до видеоповторения. Но аз не знам как ще действа системата. Всичките разговори за тази технология са голословни, защото няма ясен механизъм как ще бъде всичко. Ако играта бива спирана по всеки спорен повод, то аз съм против. Мисля, че трябва да се изпробва, а след това да се обсъди. Нека в някой турнир да се изпробва и тогава да сравняваме. Само на практика може да разберем нужно ли ни е подобно нещо или не", продължава швейцарския арбитър.

"За съжаление, аз не свирих мачове в Лига Европа и не мога да кажа как стояха нещата с четирима помощника. На практика не мога да кажа това помогна ли. Отзивите са добри за този експеримент, но пак казвам - сега да говоря за това е безполезно. Иначе проблем има и няма защо да го прикриваме. Съдиите се нуждаем от помощ", завършва Бусака.

 

  Сподели
141