Грузия и Кипър с равенство в Тбилиси


А. Франгов

Грузия и Кипър с равенство в Тбилиси

Другият мач в нашата група, между Грузия и Кипър, завърши наравно - 1:1. Футболитите на Кипър не оправдаха големите очаквания и не успяха да бият коравия тим на Грузия, с който България ще се изправи в сряда.

На ст. "Борис Паишадзе" в Тбилиси първото полувреме завърши без гол. В 51-та минута гостите пропуснаха шанса си да открият резултата от дузпа, след като Ломая спаси изстрела на Макридис. Все пак в 66-та минута Михалис Константину откри за гостите, но възпитанците на Ектор Купер изравниха чрез Леван Кобиашвили 7 минути по-късно. Резултатът 1:1 се запази до края на мача.

Така след съботната вечер Италия води класирането в нашата Група 8 от световните валификации - зона Европа със 7 точки. Ейре е на второ място с 4, а България и Черна Гора заемат 3-то и 4-то място с по 2 точки. Грузия и Кипър са на дъното с по една точка. Италия и Грузия имат по мач повече и тепърва им предстои почивка.

Следващият мач на "трикольорите" е гостуване в Тбилиси с Грузия. Ирландия посреща Кипър, а Италия ще е домакин на Черна Гора.


АСПАРУХ ФРАНГОВ

 

  Сподели
203