Спорна дузпа спаси Италия срещу Нова Зеландия (видео)


Т. Михайлов

 Спорна дузпа спаси Италия срещу Нова Зеландия (видео)

Нова Зеландия сътвори поредната сензация на Мондиал 2010, завършвайки наравно 1:1 срещу световния шампион Италия на “Мбомбела Стейдиъм” в Нелспройт. “Адзурите” разочароваха милионите си привърженици като им беше нужна изключително спорна дузпа, за да измъкнат точката.

Италия започна по-добре двубоя, но първа вкуси горчивия хап. Още в 7-ата минута Шейн Шмелц откри с удар отблизо след центриане от фаул и нова нелепа грешка на капитана Фабио Канаваро, който от началото на Световния шампионат показва отчайваща форма.



След гола “скуадра адзура” продължи да играе по-активно и по-интересните събития бяха пред вратата на блестящия в този двубой Пестън. Малко след гола той спаси удар от близо на Монтоливо. В 27-ата минута отново той стреля изключително добре, но шута му срещна страничната греда.

Така се стигна до 29-ата минута, когато съдията реши да награди Италия с дузпа, за едно безобидно задържане на Смит на Де Роси в наказателното поле. Халфът на Рома се строполи като прострелян и това сякаш убеди Карлос Батрес да посочи бялата точка. От 11-те метра Виченцо Якуинта бе безпогрешен.



На почивката Марчело Липи пусна Ди Натале и Каморанези на местата на Пепе и Джилардино и Италия заигра още една идея по-активно. Нападателят на Удинезе имаше шанс още в началото, но Пастън отново бе на висота. В 63-ата минута можеше да се стигне до нова сензация. Вичелич стреля от границата на пеналта, но топката не пожела да посети мрежата.

Действията продължиха пред Пастън с многобройни удари на Каморанези, Ди Натале и Якуинта. Само, че отново по-опасно бе пред Маркети, тъй като Ууд се измъкна от опеката на Канаваро, стреля по земя, но топката мина на сантиметри от гредата. В продължението Пастън спаси силен шут на Каморанези.



Така в след изиграването на вторите срещи в Група F лидер е Парагвай с 4 точки, втори и трети са Нова Зеландия и Италия с по 2. Словакяи има 1. В края световния шампион играе с европейския си съперник, а “кивитата” срещат “гуараните”.



Видео: Тук

  Сподели
150