Пестелив Чили надигра Хондурас (видео)


Т. Михайлов

Пестелив Чили надигра Хондурас (видео)

Отборът на Чили победи с 1:0 Хондурас в първия мач от програмата на Група Н на Мондаил 2010. На стадион “Момбела” в Нелспройт възпитаниците на Марсело Биелса отбелязаха чрез Жан Баусежур в 34-ата минута. Южноамериканците изпуснаха още дузина чисти положения, докато единственият силен футболист на Хондурас в този мач бе вратарят Валдарес.

Чилийците започнаха доста по-силно мача и създадоха първата опасност още в 4-ата минута, когато Фернандес стреля от фаул на сантиметри покрай вратата. В 22-ата минута Валвидия стреля опасно, но стражът Ваядарес бе на място. Последва корнер, след който най-дейният от Чили Алексис Санчес бе неточен. В 34-ата минута логичното се случи. Маурисио Исла бе изведен добре от дясно и пусна нисък пас към Баусежур. Бранител ан Хондурас опита да изчисти, но топката се удари в чилийския нападател и влезе в мрежата.

През втората част Чили продължи да е пълновластен господар на събитията и всичко по-опасно бе пред вратата на тима от Централна Америка. Алексис Санчис се развихри в тези минути, но при всичките му опити за гол завършващият удар не бе прецизен. В 64-ата минута Понсе пропусна от 2 метра сам срещу вратаря Ваядарес. Малко по-късно Валвидия вкара гол, отменен поради засада. Това бе първи успех на Чили на световно първенство след далечната 1962, когато финалите са именно в южноамериканската държава.

Видео: Тук

  Сподели
182