Завръщането се отлага


Н. Гавазов

Завръщането се отлага

Тази сутрин от лагера на Италия пристигнаха неприятни новини. Това, което се предполагаше снощи вече е факт - вратарят на "Скуадрата" Джанлуиджи Буфон на този етап не може да се завърне в строя. Информацията бе съобщена лично от лекарят на националния отбор Енрико Кастелаци.

Както е известно, вратарят на Италия и на Ювентус изпита болки по време на срещата с Парагвай, която завърши при резултат 1:1 и бе заменен на почивката от Федерико Маркети. Във вторник Буфон коментира, че в четвъртък се завръща към тренировки с основната група. Но още снощи главният лекар на тима Кастелаци бе на друго мнение. Днес опасенията му се потвърдиха, което означава, че контузията на вратаря е по-сериозна от очакваното.

"Това от което се опасявах се оказа вярно. Контузията на Буфон е по-сериозна от очакваното. В момента му назначихме курс по физиотерапия. След като го премине ще може да преценим какво е състоянието. Пак повтарям - на този етап не мога да кажа кога вратарят ще се завърне в строя", заяви Кастелаци пред Eurosport.

 

  Сподели
154