Липи бесен на Radio Padania за коментарa на мача


Н. Гавазов

Липи бесен на Radio Padania за коментарa на мача

На пресконференцията след 1:1 с Парагвай, треньорът на Италия Марчело Липи даде своето мнение относно ситуацията, при която коментатора на Radio Padania,  при гола на Парагвай изразил радостта си от попадението на противника и се подигра в ефир с Канаваро, който отнесе главните обвинения за допуснатото попадение. Специалистът бе разочарован от реакцията на медията, но каза, че е над тези неща и помоли журналистите в залата за пресконференции да не му задават подобни въпроси.

„Няма да коментирам защо от въпросното радио са изразили радостта си от гола на Алкарас - не ме интересува. Но журналисти като вас, с толкова висок рейтинг не трябва да задавате подобни въпроси", заяви Липи.

Специалистът изрази също така задоволството си от играта на своите футболисти, но в същото време изказа  съжаление от допуснатия гол. Той поясни, че неговият противник не е направил почти нищо и само се е опитвал да запази аванса си от гола.

„Много съжалявам за крайния резултат, защото ние със сигурност трябваше да спечелим. Парагвай вкара попадението си при първото си доближаване до вратата. Реагирахме веднага и изиграхме след това много добре мача, но съжалявам, защото трябваше да победим. Това значи, че трябва да подобрим действията си в нападение", каза още селекционерът на Италия.

„Нашият противник бранеше само резултата и не създаде абсолютно нищо с което да ни застраши. Един от най-добрите ни изпълнителни - Монтоливо, буквално бе убит с нарушения от страна на нашите опоненти", поясни Липи.

Наставникът коментира и ситуацията със смяната на Буфон, което е прецедент в историята на италианския футбол вратар да бъде сменен на Световно първенство.

„Буфон? Той се контузи. Дали ще играе в следващия мач? Само медицинския екип може да каже това", завърши специалистът.

 

 

  Сподели
156