Италия няма да играе на Световното, за сметка на Швеция (видео)


В. Мухарски

Италия няма да играе на Световното, за сметка на Швеция (видео)

Италия и Швеция не успяха да се победят, завършвайки наравно при резултат 0:0 в мач реванш от плейофите за класиране на Мондиал 2018 в Русия. Така "Скуадра адзура" няма да играе на световното, тъй като скандинавците спечелиха първата среща на своя земя с 1:0.

Срещата стартира с два спорни момента, от които можеше да се стигне до дузпа. Първо  футболист на “Скуадра адзура" падна в наказателното поле на шведите, но реферът не спря играта. В 13-ата минута топката срещна ръката на Матео Дармиан в наказателното поле на домакините. Този път съдията прецени, че играчът на Манчестър Юнайтед нямаше много време за реакция заради близкото разстояние до кълбото.

Последваха и първите пропуски пред двете врати, след като Чиро Имобиле и Робин Олсен нямаха късмет да изведат един от двата тима напред в резултата. В 30-ата минута топката срещна ръката на Андреа Бардзали, но Матеу Лаос отново прецени, че няма основания да посочи бялата точка.

До края на първата част Имобиле и Алесандро Флоренци пропуснаха да се разпишат. След почивката също бе интересно, но домакините така и не успяха да стигнат до така желаното попадение. В добавеното време на срещата Италия имаше претенции за дузпа, след като Андреас Гранквист игра с ръка пред своята врата. Такава обаче не последва. Така шведите ликуваха след последния съдийски сигнал.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
231