Вентура: Имаме още 90 минути


Н. Гавазов

Вентура: Имаме още 90 минути

Старши-треньорът на националния отбор на Италия Джампиеро Вентура коментира загубата от Швеция с 1:0 в първи мач от плейофите за попадане на финалите на Мондиал 2018.

"Можехме да направим повече и да играем по-добре, но много е заложена на карта в тези 180 минути. Искахме да контролираме определени игрови ситуации и когато го правехме, ние без проблеми се добирахме до наказателното поле на противника. Когато не го правехме, шведите започваха да използват своето физическо преимущество. Имаше малък хаос, но на практика нищо не им позволихме да създадат в атака, аз не помня Буфон да е правил спасявания.

Разбира се, такъв резултат дразни, защото всичко можеше да се развие по друг начин. В съблекалнята видях, че футболистите са ядосани, започвайки от Буфон. те знаят, че всичко можеше да е по-различно. Белоти бе близо до гола, Дармиан удари греда. Но имаме още 90 минути, за да променим. Ние ще променим някои неща преди реванша, но сега на първи план излиза не системата, а решимостта и желанието да се постигне нужния резултат.

Надявам се, че ще можем да постигнем това при подкрепата на феновете и при повече чиста игра от страна на съперника. Като цяло съдийството бе нормално, но в същото време то позволи на шведите да преминат от техника към грубости. Когато играч е със счупен нос, очевидно е, че той не си го е причинил сам.

Този резултат нищо не променя. Всички наши очаквания преди мача се потвърдиха. Срещата потвърди, че ако правим всичко правилно в някои моменти, това се отплаща. В същото време има области, в които трябва да се подобрим. Шведите винаги играят еднакво, просто ние се движехме прекалено бавно, за да използваме своите преимущества.

Верати? Той пристига от отбор, който действа съвсем различно и има на разположение други футболисти. Той трябва да се преустрои за две денонощия. Не го осъждам и не мисля, че трябва да бъде подложен на критика", заяви Вентура.

 

  Сподели
114