Нова Зеландия с провалени тренировки заради особености в местния бит


Н. Гавазов

Нова Зеландия с провалени тренировки заради особености в местния бит

Нациоаналният отбор на Нова Зеландия бе принуден значително да съкрати времето на вчерашната си тренировка заради особеностите на южноафриканския бит, съобщава новината Reuters . Според информацията, „кивитата" са недоволни от условията на подготовка и според старши треньора а отбора Рики Хебърт заяви, че при друго положение едва ли неговите футболисти биха излезли на терена.

Причината за това е, че местното население което живее около стадиона използва за отопление комбинация от дърва и краден керосин. В крайна сметка производното на тази комбинация се оказва гъст бял дим, който застила цялото тренировъчно игрище „Синаба" в предградието на Йоханесбург, където се подготвят новозеландците. Плътността на дима достигнала такива размери, че тренировката била прекратена за да се гарантира здравето на футболистите.

„Това изобщо не са добри условия за работа. Но ние не можем да направим нищо и това не зависи от нас. Наложи се да напуснем стадиона и така тренировката се провали. След като се разсея малко дима, няколко футболисти се върнаха, но по принцип едва ли ще се намери в света футболист, който да играе при подобни условия. Успяхме да побягаме малко и направихме един лек мач, но бяхме планирали много повече. Трябва да се променят нещата, защото така не може да продължава, макар, че не мисля, че това ще окаже голя влияние на подготовката ни", заяви Херберт.

 

  Сподели
189