Венгер: Епизодът с ръката на Анри може да повлияе на пртедставянето на Франция


.

Венгер: Епизодът с ръката на Анри може да повлияе на пртедставянето на Франция

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер в интервю за официалният сайт на клуба, отбеляза, че епизодът с играта с ръка на Тиери Анри срещу Ирландия в срещата - реванш от плейофите за класиране на Световното първенство, може да окаже влияние върху представянето на националния отбор на Франция на Мондиала. Както е известно, Анри укроти топката с ръка и подаде веднага след това на Галас, който отбеляза гол, пращайки „петлите" във Южна Африка. Нередовния гол предизвика много голям обществен дебат по целия свят, а от Ирландия поискаха мача да се преиграе. Венгер е убеден, че ако „трикольорите" се провалят на Световното, всички ще се върнат обратно към този епизод.

„Това, че Франция получи място във финалната част на Световното първенство благодарение на играта с ръка на Анри в реванша срещу Ирландия, може сериозно да повлияе н представянето на моите съотечественици в ЮАР. Ще се замислят ли за тази случка съдиите? Възможно е. Разбира се, аз се надявам това да не се случи, защото за самият футбол няма да е добре", цитира официалният сайт на Арсенал Венгер.

„В мачове от такива турнири историята не бива да има никакво значение, арбитрите трябва да ръководят всеки мач отделно. Поради това и не мисля, че епизодът с гола на Галас срещу Ирландия ще повлияе на реферите. Той може да окаже само лошо влияние на психологическия климат вътре в самия отбор. Ако нещата не тръгнат добре те могат веднага да се замислят: „Ето, че ние не заслужавахме да играем тук", завършва мениджърът на Арсенал.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
21