Рио Фърдинанд аут от Световното първенство


.

Рио Фърдинанд аут от Световното първенство

Капитанът на националния отбор на Англия Рио Фърдинанд ще бъде заменен от защитника на Тотнъм Майкъл Доусън, съобщава новината Sky Sports News. Както вече BBC съобщи, 31 годишният Фърдинанд се контузи след сблъсък с Емил Хески по време на първата тренировка на „Трите лъва" на африканска земя. Той веднага бе откаран от базата Роял Баофокенг в местната болница където му бе направен скенер. Според изследванията, травмата се оказа по-сериозна от очакванията и за съжаление Рио няма да може да помогне на отбора си.

Капитанът на Манчестър Юнайтед не проведе най-добрата си кампания след като постоянно бе преследван от контузии, въпреки, че днешната травма няма нищо общо със старите му такива. Той започна като титуляр само в 11 мача през изминалия сезон за „червените дяволи", които не успяха да защитят титлата си, оставяйки на точка след Челси.

Фърдинанд пое капитанската лента на „Трите лъва" след разразилия се обществен скандал около Джон Тери. Очакваше се двамата да играят в центъра за отбраната. При сегашното развитие на нещата, фаворити за мястото на Рио се явяват Ледли Кинг и Джейми Карагър.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
18