Капело остава начело на Англия до 2012 година


.

Капело остава начело на Англия до 2012 година

Селекционерът на националният отбор на Англия , Фабио Капело, преподписа договора си с Футболната асоциация и ще остане начело на "Трите лъва" до 2012 година, съобщава новината Daily Mail . Така на практика италианският специалист разсея спекулациите около евентуалното си преминаване в Интер.

Вчера Англия отпътува за ЮАР, но преди това Капело постави подписа си под новия контракт, което уби всички надежди на италианския Интер, че ще поеме отбора след края на Мондиал 2010.

Малко преди отборът да отлети за Африка, шефовете на тима обявиха новината в официално обръщение към медиите.

"Футболната асоциация на Англия може да потвърди, че Фабио Капело обвърза бъдещето си с националния отбор до европейското първенство през 2012 година. Договорът му бе удължен, като от него бяха премахнати двете клаузи, даващи право на Капело и на ФА да разтрогват контракта", се казва в изявлението.

Специалистът пък сподели, че се чувства щастлив от подкрепата към него и никога не е мислел да напуска работата си преди изтичане на договора си.

"Много съм щастлив и искам да благодаря на Сър Ричардс и на ФА за подкрепата им, както и за това, че продължават да вярват в бъдещето ми като наставник на тима. Винаги съм искал да остана до края на договора си. В ЮАР ще бъдем изцяло концентрирани върху Световното", заяви пък пред журналисти на летище "Хийтроу" Капело.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
17