Сър Боби Чарлтън: Натискът върху Рууни трябва да спре


.

Сър Боби Чарлтън: Натискът върху Рууни трябва да спре

Легендата на Манчестър Юнайтед Сър Боби Чарлтън е силно обезпокоен за напрежението, което се създава около Уейн Рууни, в навечерието на предстоящото Световно първенство по футбол. Според него, високите очаквания от страна на феновете към голмайстора на "червените дяволи" за изминалия сезон, както и постоянната шумотевица в медийното пространство могат да окажат негативно влияние върху формата на Уейн.

Както е известно, 24-годишният нападател на Юнайтед и националният отбор на Англия преживя чудесен сезон с клубния си отбор и спечели заслужено три индивидуални награди във Висшата лига. Надеждите на всички за добро представяне на "Трите лъва" в Южна Африка се свързват с добрата игра на Рууни, но Сър Чарлтън смята, че натискът върху футболиста трябва да бъде намален.

"Щях да бъда малко по-спокоен, ако не слагаха всичко на неговите плещи. Натискът на който е подложен Рууни е невероятен и смятам, че в известен смисъл медиите прекаляват. Той обаче има големи амбиции и не се страхува от това предизвикателство. Знае, че е добър играч и ако има малко повече късмет и върви, отборът също ще играе добре и тогава ще видим какво може да се случи", заяви Сър Боби Чарлтън пред Telegraph.

"Искрено се надявам обаче, ако малко свали формата си или не му потръгне играта, да не се наложи да поеме цялата отговорност върху себе си. Но определено пак ще кажа, че напрежението около него трябва да престане", завършва легендата на Манчестър Юнайтед.

НИКОЛАЙ ГАВАЗОВ

 

  Сподели
26