Малуда: Отиваме в Южна Африка да победим


.

Малуда: Отиваме в Южна Африка да победим

Сезон 2009/2010 със сигурност може да се нарече най-успешният в кариерата на Флоран Малуда. Той успя да отбележи 15 гола и помогана с играта си Челси да спечели Премиершип и ФА Къп. Ето какво заяви той в интервю за официалният сайт на ФИФА:

-Флоран, сезон 2009/10 със сигурност беше успешен за Челси, тъй като това беше първият дубъл в историята на клуба. Как намираш този успех?

-Това, което успяхме да постигнем наистина е прекрасно. Хората продължават да ни повторят, че това, което сторихме този сезон се среща доста рядко в английския футбол. Това е първият дубъл в кариерата ми на футболист. През 2007 година изгубих финала за Купата на Лигата срещу Бордо, когато все още играех за Олимпик Лион. Беше разочароващо, така че в момента съм много щастлив от успеха. Надявам се това да бъда началото на нова ера в историята на Челси.

-В професионален план този сезон беше прекрасен за теб, а би ли го нарекъл най-добрият в кариерата ти?

-Да, беше много добра година. През последните ни 3 срещи играх в средата на терена, но изтеглен назад. Мога да заявя, че вече се издигнах в очите на съотборниците ми, които вече могат да разчитат на мен. Доволен съм от представянето си, което беше най-доброто ми откакто пристигнах в Челси.

-Би ли играл в халфовата линия за Франция?

-смее се. Това е единственото нещо, за което говорят хората през последните дни. През Европейското първенство през 2008 година се опитах да играя на тази позиция, но не бях достатъчно удовлетворен. Разбира се, когато тима печели срещите си, феновете казват, че всичко е добре в състава, но не е. Това не е позицията, на която искам да играя.

-Какво мислиш за решението на Доменек да не включи Виера, Бензема и Насри в разширеният състав на Франция за Мондиала?

-Със сигурност са много разочаровани. Но за останалите в отбора е време да се стегнем и да поемем отговорността. Имаме доста работа, а мога да ви уверя, че нямаме да си тръгнем от Световното с наведени глави. Отиваме в Южна Африка да победим. Когато си постигнал толкова много през сезона си и си спечелил дубъл с тима си искаш да повториш този успех и с националната фланелка.

  Сподели
22