Беларус с първа победа над България в официален мач


FUTBOL-TV

Беларус с първа победа над България в официален мач

Беларус се наложи над България с 2:1 на "Борисов Арена" в световна квалификация от група "А". Домакините не бяха отбелязвали гол в последните си четири срещи, но днес стигнаха до цели два срещу отбора на Петър Хубчев.

В 33-ата минута Беларус поведе с 1:0, след като Михаил Сиваков бе точен от дузпа. Нарушението извърши Божидар Чорбаджийски срещу Лаптев. Десет минути по-рано бе единственото добро положение за "трикольорите" през първата част, но хубав удар на Манолев бе избит от стража.

След почивката българите бяха по-активни, но така и не стигнаха до хубав завършващ удар. В 80-ата минута Беларус нанесе своя втори решаващ удар. Савитски се освободи добре от Божиков и с красив удар прехвърли Николай Михайлов за 2:0. В края на мача Костадинов успя да се разпише и оформи крайния резултат.

Лошите новини за България са контузията на Спас Делев, който бе заменен принудително, както и жълтият картон, който получи Светльо Дяков. Така капитанът пропуска следващия двубой на тима. В крайна сметка България допусна първа официална загуба от този съперник в официален двубой.

  Сподели
157