Турция ще почака за първата победа


Н. Атанасов

Турция ще почака за първата победа

Исландия - Турция
Стадион: "Лаугардарсвелур", Рейкявик
Дата: 09.10.2016 г.
Час: 21:45
Съдия: Марк Клатенбърг (Англия)

Голямата сензация на Евро 2016 Исландия постигна първи успех в квалификациите за Мондиала в Русия след по-малко от 2 години. След като островитяните стартираха с реми с 1:1 като гости на Украйна, в последния си мач от груповата фаза възпитаниците на Хеймир Халгримсон постигнаха инфарктна победа у дома над Финландия с 3:2, въпреки че до 90-ата минута губеха с 1:2. Победното попадение вкара Рагнар Сигурдсон в петата минута на добавеното време, а гостите дълго го оспорваха, тъй като претендираха, че е имало нарушение срещу стража Храдецки. В крайна сметка футболистите от "ледената земя" вече имат 4 точки в актива си и към момента са на 2-ата позиция. След малко повече от месец Исландия ще закрие квалификационния цикъл за настоящата календарна година с тежка визита на фаворита в групата Хърватска. Ето защо успех над предстоящия опонент е задължителен.

Националният отбор на Турция записа второ последователно реми в квалификациите за световното. И в последния си мач, по подобие на първия, хората на Фатих Терим им се наложи да наваксват изоставане в резултата, само че този път турците заличиха пасив от два гола за крайното 2:2 у дома срещу Украйна. Точката за югоизточните ни съседи бе донесена от Туфан и Чалханоглу. След месец Турция посреща аутсайдера в групата Косово.

Любопитен факт от статистиката в официалните срещу между двата тима е, че Турция няма успех на исландска земя. Двата отбора бяха в една и съща квалификационна група и за Евро 2016, като тогава островитяните разбиха турците с 3:0. Освен това, исландците могат да се похвалят с още два успеха и едно реми.

Прогноза: Исландия - Турция 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
167