Рома разби Астра


И. Ангелов

Рома разби Астра

Рома оглави пета група на Лига Европа след днешната победа над Астра с 4:0 на своя "Олимпико". За домакините се разписаха Кевин Строотман, Федерико Фацио и Мохамед Салах, а Фабрисио си вкара и автогол за победата, която поставя "вълците" на върха в групата с 4 пункта, колкото има и Аустриа Виена след 0:0 с Виктория Пилзен.

Днес в 15-ата минута Строотман откри когато след статично положение Тоти подаде топката в наказателното поле, където защитата на гостите не успя да се справи с полузащитника за 1:0. Точно преди почивката домакините стигнаха до втори гол след нов пряк-свободен от Тоти. Легендата стреля добре, топката бе избита в горната греда и Фацио успя да вкара с глава в ситуацията в наказателното поле за 2:0.

В 47-ата минута резултатът стана 3:0 след слаби действия на Фабрисио в отбрана за гостите, като Пероти бе в центъра на събитията. След негов пробив от ляво и топка в наказателното поле към Салах бранителят си вкара автогол преди крилото да успее да се разпише. Салах обаче взе гола си в 54-ата минута когато отново Тоти успя да изведе крилото за 4:0.

  Сподели
127