Ливърпул отстрани Манчестър Юнайтед (видео)


И. Ангелов

Ливърпул отстрани Манчестър Юнайтед (видео)

След като загуби с 2:0 на "Анфийлд" преди седмица, Манчестър Юнайтед прие Ливърпул в опит да се върне в битката за Лига Европа. Днес обаче макар домакините да поведоха чрез дузпа, спечелена и изпълнена от Антони Марсиал, Фелипе Кутиньо вкара феноменален гол за крайното 1:1 и продължаването на мърсисайдци.

Юнайтед започна добре мача и показа желание за голове. В 18-ата минута много близо до първи гол бе Лингард, който бе намерен при центриране на непосредствена близост до Миноле, но вратарят реагира прекрасно и изби в корнер. В 23-ата минута Марсиал премина през Клайн и Лалана, като застана на добра позиция в наказателното поле, но стреля високо. Последваха две големи положения пред Кутиньо, но Де Хеа нямаше проблеми.

В 32-ата минута Марсиал успя да издейства нарушение в наказателното поле от Клайн и успя да реализира от бялата точка за 1:0, пращайки Миноле в грешна посока. Веднага обаче гостите създадоха опасност, в края на която Стъридж натресе горната греда на Де Хеа с мощен удар. 

В 45-ата минута Кутиньо пое топката и тръгна през Варела от ляво, навлезе в наказателното поле и копна топката в близкия ъгъл на Де Хеа, който не се пласира добре и това бе 1:1. За начина, по който бе преодолян Варела бе заменен на почивката от Валенсия. Последва замяна на Рохо с Дармиан и на Карик с Швайнщайгер, но с всяка промяна Юнайтед ставаше по-слаб и опасностите пред Миноле намаляха. Така Ливърпул продължава след агрегат от 3:1.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
190