Тотнъм - Борусия Дортмунд: Без интрига


Н. Гавазов

Тотнъм - Борусия Дортмунд: Без интрига

Тотнъм - Борусия Дортмунд
Стадион: "Уайт Харт Лейн", Лондон
Дата: 17.03.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Никола Рицоли (Италия)

На лондонския "Уайт Харт Лейн" ще се състои реваншът от осминафиналите на Лига Европа между Тотнъм и Борусия Дортмунд. Уви, един от най-интересните сблъсъци в турнира не ни подари реална интрига. "Шпорите" дадоха ясно да се разбере, че Лига Европа е второстепенен турнир за тях, пускайки в Дортмунд полурезервен състав, който получи три гола в своята врата, превръщайки реванша в обикновена формалност.

Разбира се, Маурисио Почетино категорично отрече предположенията за пренебрежително отношение към евротурнира, но всички видяхме как мениджърът на "шпорите" запази силите на отбора си, за да ги използва срещу последния във Висшата лига Астън Вила. Впрочем, лондончани без особено напрежение спечелиха този мач и така останаха на пет точки от лидера Лестър. Очевидно е, че Тотнъм ще направи всичко възможно, за да се възползва от създалата се ситуация в най-популярното първенство в света - никога досега "шпорите" не са били толкова близо до титлата в Англия.

Що се отнася до Борусия, дортмундчани също са в битка за първото място, макар че имат за конкурент колос като Байерн Мюнхен. През уикенда хората на Томас Тухел в икономичен режим победиха Майнц 05, с голове на Марко Ройс и Шинджи Кагава и така отборът остана на пет точки от баварците, но и на 16 пред третия Херта.

Домакините са без контузените Вертонген и Нджи, но това едва ли е от толкова голямо значение, след като е напълно възможно да видим отново един експериментален състав, с оглед на предстоящата среща с крепкия Борнемут през уикенда.

Тухел също може да даде почивка на някои от лидерите си, но едва ли ще видим на пейката по-голяма част от титулярите, както се очаква при техния домакин. Предполага се, че немците ще излязат със схема 4-3-3 с Ройс в предни позиции и Шахин в центъра на терена.

Вглеждайки се в коефициентите на букмейкърите, виждаме, че фаворит отново е Борусия. Няма как да не се съгласим с това, но ще добавим, че е и напълно възможно двата отбора да не успеят да се победят. Т.е. гостите да се опитат да спестят сили с оглед на резултата в първия мач. Съветът ни е да заложим именно на равенството в срещата и на това, че ще станем свидетели на поне два гола.

Прогноза: Тотнъм - Борусия Дортмунд 1:1


Последни 5 изиграни срещи:

Тотнъм:

28 февруари Тотнъм - Суонзи 2:1 (Висша лига)
02 март Уест Хем - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
05 март Тотнъм - Арсенал 2:2 (Висша лига)
10 март Борусия Дортмунд - Тотнъм 3:0 (Лига Европа)
13 март Астън Вила - Тотнъм 0:2 (Висша лига)

Борусия Дортмунд:

28 февруари Борусия Дортмунд - Хофенхайм 3:1 (Бундеслига)
02 март Дармщад - Борусия Дортмунд 0:2 (Бундеслига)
05 март Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)
10 март Борусия Дортмунд - Тотнъм 3:0 (Лига Европа)
13 март Борусия Дортмунд - Майнц 05 2:0 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Тотнъм - Борусия Дортмунд

1 среща
0 победи за Тотнъм
0 равенства
1 победа за Борусия Дортмунд
Голова Разлика: 3:0 за Борусия Дортмунд

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
219