Борусия - Тотнъм: Домакините ще вземат комфортна преднина


Н. Гавазов

Борусия - Тотнъм: Домакините ще вземат комфортна преднина

Борусия Дортмунд - Тотнъм
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 10.03.2016г.
Час: 20:00
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Днес ще се състоят първите мачове от осминафиналите на Лига Европа и една от най-интересните срещи е тази между Борусия Дортмунд и Тотнъм. Двата отбора играят ярък атакуващ футбол, който им носи резултати и позволява да продължават битката за титлата в националните първенства.

Немците много уверено възобновиха представянето си през сезона след кратка зимна пауза, успявайки да намалят изоставането си от Байерн на пет точки. През уикенда дортмундчани имаха възможност още повече да намалят дистанцията с баварците, но направиха равен с мюнхенци в много здрав мач, с положения и пред двете врати. Що се отнася до Лига Европа, Борусия на два пъти победи Порто в двата мача от 1/16-финалите и така потвърди намеренията си да спечели турнира. Впрочем, според букмейкърите именно хората на Томас Тухел са фаворити за завоюване на трофея.

Коефициентите за Тотнъм също са достатъчно високи, но тук има известни съмнения, защото "шпорите" никога в историята на Висшата лига не са били толкова близо до титлата, колкото сега. А както знаем, в Англия спечелването на Премиършип се смята за много по-престижно, а и финансовите параметри са в полза на вътрешното първенство. Тотнъм се намира на пет точки след лидера Лестър, като през уикенда не успя да победи своя исторически съперник Арсенал, а преди това загуби гостуването си на Уест Хем. Ако "шпорите" бяха взели максимума в тези два мача, сега хората на Маурисио Почетино щяха да са лидери в класирането. Иначе Тотнъм отстрани в 1/16-финалите на Лига Европа Фиорентина, след 1:1 в Италия и 3:0 в Лондон.

Домакините са без Сократис, което няма да се отрази на плановете на Тухел. Гостите пристигат без наказания Деле Алли и контузените Вертонген, Нджи и Роуз.

Не бива да имаме никакви съмнения относно класата на двата отбора, но кой е по-силен в евротурнирите? И кой ще спечели първата среща? Фаворит в двубоя е Борусия. И тук освен горепосочените мотиви за интереса на Тотнъм към Лига Европа е и това, че немският отбор не загуби нито един мач от 11-те с срещи през тази календарна година и допусна само три гола. Освен това "шпорите" не играят добре навън в евротурнирите. Отборът е само с една победа в последните си шест мача, минимално налагайки се над Карабах. Поради тази причина няма да никак изненадващо да видим една победа с два гола за домакините. А какво ще се случи в реванша, това ще разберем през следващата седмица.

Прогноза: Борусия Дортмунд - Тотнъм 2:0

 

Последни 5 изиграни срещи:

Борусия Дортмунд:

21 февруари Байер Леверкузен - Борусия Дортмунд 0:1 (Бундеслига)
25 февруари Порто - Борусия Дортмунд 0:1 (Лига Европа)
28 февруари Борусия Дортмунд - Хофенхайм 3:1 (Бундеслига)
02 март Дармщад - Борусия Дортмунд 0:2 (Бундеслига)
05 март Борусия Дортмунд - Байерн Мюнхен 0:0 (Бундеслига)

Тотнъм:

21 февруари Тотнъм - Кристъл Палас 0:1 (ФА Къп)
25 февруари Тотнъм - Фиорентина 3:0 (Лига Европа)
28 февруари Тотнъм - Суонзи 2:1 (Висша лига)
02 март Уест Хем - Тотнъм 1:0 (Висша лига)
05 март Тотнъм - Арсенал 2:2 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Борусия Дортмунд - Тотнъм

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207