Спарта Прага – Лацио: Домакините не са за подценяване


Н. Гавазов

Спарта Прага – Лацио: Домакините не са за подценяване

Спарта Прага - Лацио
Стадион: "Дженерали Арена", Прага
Дата: 10.03.2016г.
Час: 22:05
Съдия: Ундиано Майенко (Испания)

Спарта Прага и Лацио излизат един срещу друг в първи осминафинален мач от Лига Европа. Двубоят остава леко встрани с оглед на останалите двойки от този етап на турнира, но и двата отбора ще се хвърят здраво, за да си осигурят участие напред.
Домакините леко отстъпиха своите позиции в Чехия и европейските турнири в последните години, но все още не бива да бъдат отписвани. Чешкият гранд успя да стигне до тази фаза, след като завърши втори в група с Шалке, Астерас и Апоел, а след това не остави шансове на Краснодар. Във вътрешното първенство нещата не са толкова добри, след като преди дни Спарта отпадна от Слован Либерец за Купата, а пък разликата от лидера Виктория Пилзен е 6 точки. Въпреки това, шансове за титлата остават, тъй като отборър има мач по-малко при успех ще смали дистанцията само на 3 точки. Лафата и Марек Щех са с контузии, а проблеми има и Марек Матейовски.

Лацио разочарова през този сезон своите привърженици с представянето в Серия А. "Римските орли" се намират на незавидната 8-ма позиция в класирането далеч от местата даващи право на европейски турнири. Така за гостите остава единствено турнира Лига Европа, където представянето е по-добро. Италианскяит тим завърши категорично първи в група със Сент Етиен, Днипро и Розенборг, а в предишният етап елиминираха Галатасарай. Де Врай със сигурност няма да е разположение на своя треньор, а пък Раду, Сантяго Джентилети и Душан Баста са под въпрос.

Труден и здрав сблъсък, в който можем да очакваме малко попадения, тъй като двата отбора по-скоро ще внимават да не допуснат попадение, отколкото активно да търсят за такова и ще разчитат на грешки на съперника. Фаворит за продължаване напред е Лацио, но в първата среща в Чехия Спарта Прага може и да изненада съперника си.

Прогноза: Спарта Прага - Лацио 0:0

Последни 5 изиграни срещи:

Спарта Прага:

18 февруари Спарта Прага - ФК Краснодар 1:0 (Лига Европа)
21 февруари Спарта Прага - Млада Болеслав 2:0 (Гамбринус Лига)
25 февруари ФК Краснодар - Спарта Прага 2:1 (Лига Европа)
03 март Слован Либерец - Спарта Прага 2:1 (Купа на Чехия)
06 март Спарта Прага - Яблонец 2:1 (Гамбринус Лига)

Лацио:

18 февруари Галатасарай - Лацио 1:1 (Лига Европа)
21 февруари Фрозиноне - Лацио 0:0 (Серия А)
25 февруари Лацио - Галатасарай 3:1 (Лига Европа)
29 февруари Лацио - Сасуоло 0:2 (Серия А)
06 март Торино - Лацио 1:1 (Серия А)


Досегашни срещи:

Спарта Прага - Лацио

4 срещи
1 победа за Спарта Прага
1 равенство
2 победи за Лацио
Голова Разлика: 6:3 за Лацио

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
239