Валенсия изстрада класирането си на 1/8-финалите в ЛЕ (видео)


.

Валенсия изстрада класирането си на 1/8-финалите в ЛЕ (видео)

Валенсия се класира за 1/8-финалите в турнира Лига Европа, след като в среща реванш от 1/16-финалите на надпреварата постигна победа с 3:0 след продължения над ФК Брюж на собствения си стадион "Местая". Така, след акто загубиха първия мач в Белгия с минималното 1:0, "прилепите" продължават в следващата фаза с общ резултат от двата мача 3:1. "Прилепите" смачкаха напълно своя противник, но само отличните изяви на стража на белгийците Стани Стайнен попречиха на домакините да спечелят двубоя в редовното време, което завърши при резултат 1:0 за Валенсия. Головете за испанците реализираха Пабло Ернандес на два пъти и Хуан Мата.

Валенсия започна по феноменален начин двубоя, откривайки резултата още в 1-ата минута. Мигел центрира от ляво в наказателното поле на гостите, където защитник на белгийците не успя да изчисти добре топката, която попадна право на крака на Хуан Мата, който с хубав удар с десния крак от около 12-13 метра препарира стража на Брюж - Стани Стайнен за 1:0. "Прилепите" продължиха да натискат своя противник, въпреки че успяха да поведат твърде рано в резултата.

В 21-ата минута Хуан Мата намери по отличен начин с пета Пабло Ернандес, който шутира силно от дъгата на наказателното поле, но топката премина на сантиметри над напречната греда на Стайнен. Преди това Хуан Мата пропусна кристална възможност да удвои преднината на своя тим.

 В 30-ата минута Иван Перишич от гостите премина по великолепен начин през футболист на Валенсия, влезе в наказателното поле, след което шутира по земя, но топката премина встрани от вратата пазена от Сесар Санчес. Домакините от Валенсия контролираха изцяло играта през това първо полувреме, но те така и не успяваха да отбележат второ попадение във вратата на Брюж. В 34-ата минута Давид Вия падна в наказателното поле, но по доста артистичен начин, за което получи жълт картон за симулация от главният съдия Клаус Бо-Ларсен.

В 43-ата минута страхотен изстрел на Евер Банега бе париран по блестящ начин от стража на белгийците Стайнен. Две минути след това пък Уесли Сонг от гостите отправи силен шут по посока вратата на домакините от дъгата на наказателното поле, който обаче не намери целта.

Втората част започна така, както първата - с натиск на Валенсия. В 51-ата минута Хуан Мата центрира от ляво в наказателното поле на гостите, йъдето Никола Жигич надскочи противников състезател и стреля с глава, но коженото кълбо премина над вратата на Сесар Санчес. След това прекрасен самостоятелен пробив на Давид Вия, като по чудо не доведе до гол за "прилепите". Испанският нападател премина като на парад през трима футболисти на Брюж, нахлувайки в наказателното поле, след което останал очи в очи със стража на гостите, шутира, но Стайнен се намеси отлично и предоотврати сигурен гол във вратата си.

В 60-ата минута Пабло Ернандес получи топката от ляво на наказателното поле, след което опита да прехвърли Стайнен, но опитът му се оказа твърде неточен. Четири минути по-късно удар на Иван Перишич от белгийците профуча встрани от вратата на Сесар Санчес.

В 67-ата минута Валенсия пропусна уникално положение за гол. Хуан Мата нанесе великолепен изстрел от дъгата на наказателното поле, но Стайн Стайнен бе на мястото си и изби, но след това коженото кълбо се озова в краката на притичалият за добавка Пабло Ернандес, който стреля от 5 метра, но отново вездесъщият Стайнен парира, спасявайки за пореден път своя отбор. Последваха два неточни удара на нападателят на Брюж - Дорж Куемаха.

В 80-ата минута Иван Перишич пропусна кристална възможност, за да изравни резултата, след като бе изведен зад гърба на отбраната на "прилепите", нахлу в наказателното поле, но последвалият му удар попадна право в тялото на Сесар Санчес. Четири минути след това Стайн Стайнен отново се намеси решаващо, след като този път отрази мощен шут на Давид Вия от дясно на наказателното поле. След нови две минути игра отново Давид Вия стреля, след като бе изведен от Хуан Мата, но топката профуча встрани от вратата. В 87-ата минута вратарят на Валенсия - Сесар Санчес спаси по блестящ начин удар от въздуха на Уесли Сонг.

До края на мача "прилепите" осъществиха натиск, но така и не се добраха до второ попадение във вратата на Брюж и по този начин се стигна до две продължения от по 15 минути, след като първата среща в Белгия бе спечелена със същия резултат от Брюж.

Валенсия продължи да мачка своя противник и през първото продължение. Натискът на "прилепите" все пак даде резултат в 96-ата минута, когато Евер Банега подаде към Пабло Ернандес, който премина покрай противников играч, а след това с прекрасен удар от границата на наказателното поле матира Стайнен за 2:0. Пабло можеше да се разспише малко преди това, но великолепният му изстрел бе спасен от Стайнен.

Минута преди края на първото продължение отново шут на Пабло бе отразен по великолепен начин от Стайнен, който се превърна в главен "виновник" за това, "прилепите" да трябва да играят продължения, за да достигнат до класиране в следващата фаза, отразявайки една дузина положения пред вратата си.

В 107-ата минута "прилепите" пропиляха кристална възможност за ново и решаващо попадение във вратата на Брюж, след като Пабло изведе отлично Хуан Мата на чиста позиция, очи в очи с вратарят на гостите Стайнен, но шутът на испанеца премина на сантиметри покрай вратата на белгийците. Последва страхотен изстрел на Хоакин, който отново бе спасен от Стайнен. Три минути преди края на второто продължение Хоакин изведе Пабло Ернандес зад гърба на отбраната на Брюж, той преодоля голкийпъра Стайнен, след което прати топката в опразнената мрежа за крайното 3:1 в полза на Валенсия.

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ

  Сподели
226