Хамбургер отстрани ПСВ, Манолев напуска контузен (видео)


.

Хамбургер отстрани ПСВ, Манолев напуска контузен (видео)

ПСВ Айндховен успя да надвие с 3:2 Хамбургер на собствения си "Филипс Стейдиъм" в среща реванш от 1/16-финалите на турнира Лига Европа, но въпреки това не успя да продължи напред в надпреварата. Холандският тим пропусна победата по доста лековат начин, след като имаше преднина от два гола на полувремето, но допусна изравняване на резултата през втората част. Българският национал в състава на ПСВ - Станислав Манолев нямаше късмет, след като престоя на терена едва 24 минути, преди да бъде заменен заради получена контузия.

"Филипсите" започнаха по феноменален начин срещата и успяха да открият резултата още в 1-ата минута на мача. Автор на попадението бе Ола Тойвонен, който отбеляза на празна врата, след като получи прекрасно подаване от Данко Лазович. За голямо съжаление българският защитник Станислав Манолев бе принуден да напусне терена в 24-ата минута, коагато получи много неприятна травма, като на негово място се появи Андре Ойер. В 40-ата минута Пиотр Троховски отправи добър далечен изстрел по посока вратата на домакините, който обаче бе отразен от Андрес Исаксон. Само четири минути по-късно ПСВ Айндховен стигна и до втори гол във вратата на белгийците, дело на Балаш Джуджак, който не остави шанс на Франк Рост след страхотно изпълнение на пряк свободен удар.

Втората част отново започна с гол почти от съблекалнята, само че този път той бе на сметката на Хамбургер. Младен Петрич получи дълъг пас в наказателното поле, изпревари Андрес Исаксон, след което изпрати коженото кълбо в мрежата за 2:1. В 57-ата минута звездата на "филипсите" Балаш Джуджак бе изгонен от игра заради директен червен картон, който му беше показан от лавният съдия заради необмислена постъпка на крилото. Четвърт час преди края на двубоя и Ги Демел от състава на гостите видя "червения" цвят, след като извърши грубо нарушение, за което получи втори жълт и респективно червен картон.

Само пет минути по-късно Хамбургер получи правото да изпълни дузпа, след акто Карлос Салсидо от домакините извърши фаул в наказателното поле. Зад топката застана Пиотр Троховски, който бе безпогрешен от бялата точка за 2:2. ПСВ Айндховен се хвърли в атака и това беше възнаградено с попадение в последната 90-а минута, което бе дело на Дани Кувермарс, но това не се оказа достатъчно на "филипсите", за да продължат в следващата фаза на турнира.

В първата среща, която се проведе в Германия, Хамбургер, който имаше предимството от подкрепата на своите привърженици, победи с минималното 1:0 и по този начин след общ резултат 3:3, но с головете си на чужд терен герамнците продължават напред в Лига Европа.

Видео: Тук

АСЕН ТЕРЗИЙСКИ 

  Сподели
136