Днепър на финал - изхвърли Наполи (видео)


И. Ангелов

Днепър на финал - изхвърли Наполи (видео)

Отборът на Днипропетровск ще играе във финала на Лига Европа след две прекрасно изиграни полуфинални срещи с италианския Наполи на Рафаел Бенитес. След като успя да стигне до гол при 1:1 на гости на "Сан Паоло" преди седмица, днес Днепър прие отбора на един от най-опитните треньори в състезанието, за да победи с 1:0.

Началото за Днепър бе добро, като тимът разчиташе на Коноплянка за атаките си, а Наполи отговори с много добро положение пред Игуаин в 8-ата минута, но Бойко спаси сам срещу нападателя. Вратарят се прояви фантастично и в 29-ата минута, когато Игуаин отново бе намерен непокрит за удар с глава.

В 35-ата минута Селезньов стреля добре за домакините в една контра. Голът за Днепър обаче падна в 58-ата минута, когато пак той завърши с глава през Андужар, намерен перфектно от Коноплянка, който се разправи с Маджо на крилото преди подаването - 1:0.

До края Наполи бе само близо до гола - първо с положение пред Игуаин в 77-ата минута, отново пропуснато от нападателя, а след това Гулам опита на няколко пъти да намери свой съотборник в наказателното поле. В самия край на мача Матеус нацели гредата на гостите след удар с глава при центриране на Ротан.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
128