Фиорентина - Севиля: Домакините няма да могат да заличат пасива от три гола


Н. Гавазов

Фиорентина - Севиля: Домакините няма да могат да заличат пасива от три гола

Фиорентина - Севиля
Стадион: "Артемио Франки", Флоренция
Дата: 14.05.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Дамир Скомина (Словения)

Фиорентина посреща Севиля в мач-реванш от полуфиналите на Лига Европа и ще има тежката задача да заличи пасив от три гола. Паралелите с полуфиналите в Шампионска лига са очевидни - Барселона победи Байерн с 3:0, а Севиля победи със същия резултат Фиорентина. При това, след жребия, шансовете на съперниците се оценяваха като равни. Въпросът е, ще успеят ли андалусци да задържат преднината си?

Едва ли някой е очаквал подобен резултат на "Санчес Писхуан". Истината е, че италианците сами са си виновни за сегашното положение. Ако "виолетовите", които уж владееха инициативата в мача, бяха по-хладнокръвни пред вратата си и успяха да реализират половината от създадените положения за гол, сега най-вероятно щяха с едната крачка да са на финал и едва ли някой щеше да си спомня за добрата игра на Видал в мача в Испания.

През уикенда Фиорентина проведе двубой от националния шампионат. "Виолетовите" спечелиха тосканското дерби с Емполи с резултат 3:2, като дубъл в мача направи Йосип Иличич. След този двубой флорентинци успяха да се изкачат на пето място в класирането, изпреварвайки с точка Сампдория в борбата за място в евротурнирите.

Севиля също има да решава важни задачи в Примера дивисион. През уикенда хората на Унай Емери не успяха да запазят преднината си при гостуването на Селта и направиха 1:1, което остави тима на пета позиция, на три точки от Валенсия. С по-лоша голова разлика от "прилепите", изглежда, че битката за Шампионска лига е загубена, още повече, че конкурентът е с по-добра програма до края. Това означава, че севилци ще направят всичко възможно, за да защитят трофея си - спечелването на Лига Европа ще върне андалусците в Шампионска лига, което е една от целите пред отбора през този сезон.

Лошите новини за италианския отбор не са свързани само с негативния резултат в Севиля. Към предишните контузени се присъединиха и Варгас и Ричардс, което намаля опциите пред Монтела за използване на различни варианти по време на мача.

При гостите няма промяна: Пареха и Бето са контузени, а на 90% е сигурно, че Емери ще излезе със същите футболисти, които започнаха и мача в Испания.

Независимо от негативния резултат, старши-треньорът на Фиорентина Винченцо Монтела вярва, че отборът му може да се класира за финала: "Мисля, че не заслужаваме такова поражение. Трябва да вярваме и имаме нужда от късмет. Ще е трудно, но аз вярвам, че може да отстраним Севиля".

Унай Емери бе дипломатичен: "Работата не е завършена. Имаме пред себе си 90 минути футбол. Много е важно да не допуснем гол през първите минути. Очаква ни труден мач в Италия".

Изправени сме пред любопитен двубой. Ако сравним двата отбора, Фиорентина показва по-атакуващ футбол, по-голяма грамотност при организиране на атаките и по-голяма стабилност в средата на терена. Съперникът обаче е силен със своята ефективност. Проблемът на италианците - не само в мача със Севиля, а през целия сезон - е, че не успяват да реализират положенията си. Това се вижда от статистиката в първия мач: 14 на 6 удара в полза на Фиорентина и 9 на 6 опасни положения отново в полза на "виолетовите".

Всичко може да очакваме от реванша: Може домакините да вкарат ранен гол, който да създаде напрежение сред противника, след което да последва втори в края на полувремето и да видим едни луди 45 минути след почивката. Възможно е гостите да затворят играта от самото начало и да разчитат на контраатаки, попарвайки надеждите на "виолетовите" с гол през първата част. А е възможно да станем свидетели на непрестанни атаки към двете врати. Едно е сигурно и това е нашият съвет към почитателите на залозите: в този мач головете ще са над 2.5.

Прогноза: Фиорентина - Севиля 3:1


Последни 5 изиграни срещи:

Фиорентина:

26 април Фиорентина - Каляри 1:3 (Серия А)
29 април Ювентус - Фиорентина 3:2 (Серия А)
03 май Фиорентина - Чезена 3:1 (Серия А)
07 май Севиля - Фиорентина 3:0 (Лига Европа)
10 май Емполи - Фиорентина 2:3 (Серия А)

Севиля:

26 април Севиля - Райо Валекано 2:0 (Примера)
29 април Ейбар - Севиля 1:3 (Примера)
02 май Севиля - Реал Мадрид 2:3 (Примера)
07 май Севиля - Фиорентина 3:0 (Лига Европа)
10 май Селта - Севиля 1:1 (Примера)


Досегашни срещи:

Фиорентина - Севиля

1 среща
0 победи за Фиорентина
0 равенства
1 победа за Севиля
Голова Разлика: 3:0 за Севиля

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
237