Севиля разби Фиорентина в Испания


И. Ангелов

Севиля разби Фиорентина в Испания

Севиля вече е с един крак във финалната среща в Лига Европа, след като днес в първия кръг от полу-финалната фаза испанският клуб успя да победи с класическото 3:0 Фиорентина. За победата Алейкс Видал вкара две попадения, а Кевин Гамейро добави за крайния резултат в края на срещата.

В началото на срещата гостите бяха по-мотивирани за голове. На 2 пъти Севиля се размина с това да допусне гол преди да овладее топката и средата на терена. Така в 17-ата минута при контра Витоло се пласира добре и намери Бака, а той задържа кълбото и го изпрати към Видал на границата на наказателното поле за удар в долния ляв ъгъл и 1:0.

Веднага гостите бяха близо до изравняване. В 24-ата минута Рико спаси домакините, а минута след това Салах затрудни вратаря с удар с глава. До края гостите задържаха повече кълбото, но не стигнаха до гол. На почивката Мика Ричардс замени Ненад Томович.

В 52-ата минута резултатът стана 2:0. Витоло отне топката от Бадели и напредна, след което намери Видал за нов гол през Нето. В 75-ата минута Видал отново се прояви прекрасно, когато бе намерен от Тремолинас и отклони топката за Гамейро, който завърши за 3:0 само 26 секунди след влизането си в игра.

 

  Сподели
101