Наполи разочарова срещу Днепър


И. Ангелов

Наполи разочарова срещу Днепър

Наполи прие Днепър Днипропетровск в първата среща от полуфиналната фаза на Лига Европа, като след като поведе във второто полувреме, тимът на Рафаел Бенитес допусна изравняване за крайното 1:1, което поставя италианските фаворити в по-трудна позиция преди преиграването като гост. Давид Лопес и Йехвен Селезньов вкараха за своите отбори.

Наполи започна с категорична преса срещу опонента си, който почти не игра с топката до 15-ата минута. След няколко неуспеха при добри положения обаче домакините намалиха оборотите, но задържаха повече топката и атакуваха до края. Гостите залагаха на глуха отбрана и се подреждаха добре в тази част.

Малко след началото на второто полувреме обаче резултатът стана 1:0, когато Инсине изпълни корнер и Давид Лопес се извиси за гол с глава.

В 56-ата минута Бойко успя да спре атаката от Хамшик и Калехон по изключителен начин и да даде шанс на своите. След нови доста минути под напрежение Чеберячко и Бойко се проявиха още на няколко пъти, а недоволството в състава на Наполи започна да става осезаемо.

В 80-ата минута тотално против играта на терена появилият се преди секунди Йехвен Селезньов успя да отклони едно центриране от Артем Федецки във вратата за 1:1, като останаха основателни съмнения за засада в ситуацията. До края обаче гостите задържаха този резултат.

  Сподели
79