Севиля - Фиорентина: Всичко ще остане за реванша


Н. Гавазов

Севиля - Фиорентина: Всичко ще остане за реванша

Севиля - Фиорентина
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 07.05.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Феликс Брих (Германия)

Севиля, който е действащ победител в Лига Европа, посреща Фиорентина в опит да повтори успеха си в периода 2005 -2006. А шансовете за това са много високи. През сезон 2005/06 андалусците спечелиха Купата на УЕФА и малко хора предполагаха, че Севиля ще успее да защити трофея през следващата година. Това обаче се случи, а сега отборът е на три крачки, отново да вдигне Купата на Лига Европа.

Правенето на исторически паралели е сериозно нещо, но испанският колектив наистина се намира в добра форма. Севиля спечели всичките си шест домакински мача във втория по значимост европейски клубен турнир, като три пъти запази суха вратата си. Освен това, тимът отбеляза два или три гола в последните си пет мача в състезанието, като на четвъртфинала победи с 2:1 Зенит тук и направи 2:2 на терена на лидера в руското първенство.

Севилци се представят добре и в Примера, където са в битка с Валенсия за четвъртото място. През уикенда хората на Унай Емери претърпяха домакинска загуба с 3:2 от Реал Мадрид, което остави андалусците на три точки от "прилепите".

Противник на испанския колектив е Фиорентина и според повечето експерти, шансовете на "виолетовите" да играят на финал в Лига Европа са 50 на 50, което е много добра оценка за съперник на действащия победител в турнира. Причината е, че Фиорентина изхвърли от борбата три отлични отбора: Рома, Тотнъм и Динамо Киев. Другият много важен момент е факта, че до момента италианците вкараха 21 гола във всичките си мачове в турнира, колкото и Севиля, но допуснаха само 7 попадения, с 5 по-малко от своя противник. Фиорентина достигна до тук, след
като направи 1:1 с Динамо в Киев и победи с 2:0 украинците у дома си.

В Серия А Фиорентина попадна в лоша серия от 4 поредни загуби през април. В първия си мач през този месец обаче хората на Винченцо Монтела победиха с 3:1 Чезена и сложиха край на лошия си период, който повлия на шансовете на "виолетовите" да се вмъкнат в топ 4 или да мислят за Шампионска лига - 4 кръга преди края на сезона флорентинци са на седем точки от четвъртия Наполи.

Домакините понесоха сериозна загуба в лицето на централния си защитник Нико Пареха. Под въпрос е участието на Бету. Много е вероятно Емери да заложи на схема с двама опорни полузащитника и активна игра на крайните защитници, които да помагат атакуващата четворка.

Монтела не може да разчита на Бабакар и Роси. Ако говорим за постройка, едва ли треньорският щаб на "виолетовите" ще промени стила на игра, така че очакванията са да видим атакуващ футбол с трима нападатели и трима активни полузащитници.

Ако говорим за история, то Севиля и Фиорентина нито един път не са се срещали помежду си. Андалусците са играли с италиански отбори четири мача и имат едно равенство и три загуби. Статистиката на Фиорентина срещу испански тимове е две победи, четири равенства и шест загуби.

Що се отнася до мача тази вечер, едва ли почитателите на качествения футбол ще го пропуснат. Съперниците изповядват философията на атакуващия стил и откритата игра, което предполага да станем свидетели на вълнуващ и приятен за окото сблъсък. Едва ли ще се намери и почитател на залозите, който да не приеме предизвикателството да играе срещата, защото това е двубой, който може да завърши с разгром за гостите заради рискована им на моменти игра, но може да се получи и една изненадваща "2"-ка, ако домакините станат жертва на силната игра на "виолетовите" в средата на терена. При всички положения ще има надиграване и между двамата треньори, които ще се опитат да се изненадат един друг. Всичко по-горе ни кара да предположим, че ще видим повече от 2.5 гола в мача и минимална победа за домакините, което ще остави отворен изхода на сблъсъка.

Прогноза: Севиля - Фиорентина 2:1

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
212