Зенит се провали в края срещу Севиля


И. Ангелов

Зенит се провали в края срещу Севиля

Руският Зенит Санкт Петербург трябваше да се бори с пасив от 2:1 от първата среща със Севиля днес на стадион "Петровский", като домакините успяха на свой ред да достигнат до аванс от 2:1, само за да се достигне до края на срещата, в който Кевин Гамейро успя да реализира за крайното 2:2 и да изпрати своите в полуфиналите.

До почивката нещата се развиха перфектно за Севиля. Още в 6-ата минута тимът излезе напред след като Нето повали Витоло за дузпа, реализирана от Бака и агрегатът стана 3:1. След това гостите се прибраха в отбрана и поемаха всички атаки на своя домакин, като атакуваха отново към края на полувремето. Единствено Дани се приближи до гола за руснаците, когато нацели гредата в 45-ата минута.

В 48-ата на второто полувреме Рондон върна гол след грешка на вратарят Бето при центрирането от Шатов и резултатът стана 1:1. Последва гол от Хълк за пълния обрат в 72-ата минута, когато несъмнено вкара голът на вечерта с прекрасно отиграване прехвърляйки вратаря от далечна дистанция, макар че при времето което той имаше да реагира, Бето определено разочарова с изявата си.

В 85-ата минута срещу събитията на терена Севиля отново стигна до гол, този път на контра, когато Витоло пак напредна и центрира добре за Гамейро и неговият удар без подготовка за 2:2.

  Сподели
100