Наполи - Волфсбург: Домакините няма да допуснат изненада


Н. Гавазов

Наполи - Волфсбург: Домакините няма да допуснат изненада

Наполи - Волфсбург
Стадион: "Сан Паоло", Неапол
Дата: 23.04.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)

Резултатът в немско-италианския мач стана главата сензация на първите четвъртфинални срещи в Лига Европа. Волфсбург, възприеман от континента като нова ударна сила и главен кандидат за спечелване на втория по значимост трофей, бе отнесен от Наполи. Възпитаниците на Рафаел Бнеитес показаха най-добрата си игра през сезона, а "вълците" платиха данък на липсата на конкуренция в Бундеслигата по отношение на титлата и вероятно те, а и други отбори от немското първенство тепърва ще продължават да я плащат.

Наполи постепенно навлиза в пика на своята форма. "Адзурите" спечелиха последните си три двубоя с разлика от по три гола, при това отбелязаха 10 попадения, а допуснаха само едно. Усшехът при гостуването на аутсайдера Каляри през уикенда позволи на хората на Рафа Бенитес да се доближат на пет точки от двата столични тима, които изглежда ще бъдат подложени на жесток натиск от страна на неаполитанците, които на всичкото отгоре в последния кръг посрещат Лацио - почитателите на италианския футбол няма как да не потъркват доволно ръце.

От Волфсбург се очакваше повече. Отборът заема второ място в силната и стабилна Бундеслига. В последния кръг възпитаниците на Дитер Хекинг, явно все още не дошли на себе си от погрома, който им устрои Наполи, завършиха 1:1 с Шалке 04, като "вълците" бяха на прага да претърпят втора поредна загуба, но се спасиха 12 минути преди края благодарение на точния удар на Кевин Де Брюйне. Сега Волфсбург изостава от лидера Байерн Мюнхен на 12 точки и е на седем пункта пред своите преследвачи.

Домакините са без Сунига, Мичу и Гаргано, а за гостите няма да играят Шюрле, Де Брюйне и Хунт.

Едва ли трябва да очакваме повторение на мача, а и на резултата в Германия. Наистина, гостите ще играят за своята чест и няма да се примирят, но пък Бенитес знае как се печелят турнири двубои, така че може да очакваме много консервативна игра от страна на Наполи, с поне един гол и удобно равенство или минимална победа за италианците.

Прогноза: Наполи - Волфсбург 2:1

 

Последни 5 изиграни срещи:

Наполи:

04 април Рома - Наполи 1:0 (Серия А)
08 април Наполи - Лацио 0:1 (Купа на Италия)
12 април Наполи - Фиорентина 3:0 (Серия А)
16 април Волфсбург - Наполи 1:4 (Лига Европа)
19 април Каляри - Наполи 0:3 (Серия А)

Волфсбург:

04 април Волфсбург - Щутгарт 3:1 (Бундеслига)
07 април Волфсбург - Фрайбург 1:0 (Купа на Германия)
11 април Хамбургер - Волфсбург 0:2 (Бундеслига)
16 април Волфсбург - Наполи 1:4 (Лига Европа)
19 април Волфсбург - Шалке 04 1:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Наполи - Волфсбург

1 среща
1 победа за Наполи
0 равенства
0 победи за Волфсбург
Голова Разлика: 4:1 за Наполи

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
172