Динамо Киев - Фиорентина: И двата отбора ще отбележат гол


Н. Гавазов

Динамо Киев - Фиорентина: И двата отбора ще отбележат гол

Динамо Киев - Фиорентина
Стадион: "Олимпийски", Киев
Дата: 16.04.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Шимон Марчиняк (Полша)


Динамо Киев посреща Фиорентина в първи мач от четвъртфиналите на Лига Европа. Украинците достигнаха до тук след като в предишния кръг се справиха по най-безапелационен начин с разградената отбрана на Евертън, побеждавайки англичаните с 5:2 и по такъв начин заличиха пасива си от 1:2 в първата среща. Успехът срещу "карамелите" всъщност е част от една добра серия от шест мача без загуба във всички турнири за Динамо, освен това киевчани спечелиха седем поредни домакински двубоя, преди да се задоволят с 2:2 срещу Зоря през уикенда. Колективът на Сергей Ребров е лидер в класирането на украинската Висша лига, на пет точки пред своя преследвач Шахтьор.

Фиорентина изненада всички с класирането си тук, особено след първата осминафинална среща, в която на родна земя направи 1:1 с Рома. На "Олимпико" обаче хората на Винченцо Монтела бяха безпощадни и само за 20 минути решиха всички въпроси около класирането си. Но в последно време "виолетовите" забавиха оборите и вече не радват толкова много с играта си. Най-напред дойде равенството в Удине, където флорентинци не успяха да запазят преимуществото си, а след това последваха две класически поражения, които удариха по амбициите на отбора - първото (от Ювентус) изхвърли тима от Купата на Италия, а второто (от Наполи) на практика прекърши амбициите на тима да играе в Шампионска лига догодина.

Двата отбора не страдат от много кадрови проблеми. Домакините са без контузения Макаренко, докато участието на Велосо е под въпрос. Гостите не могат да разчитат на наказания Басанта и на контузения Джузепе Роси.

Динамо бележи средно по 2.2 гола на мач, а тази статистика говори, че шансовете на киевчани за успех в срещата са големи. От друга страна Фиорентина е опасен отбор, с добри изпълнители, а Монтела изповядва открит и атакуващ футбол и логиката сочи, че при такава игра италианците няма начин да не вкарат гол. И все пак, фаворит в тази среща си остава Динамо, което ни кара да предположим, че домакините ще запишат минимална победа.

Прогноза: Динамо Киев - Фиорентина 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

Динамо Киев:

19 март Динамо Киев - Евертън 5:2 (Лига Европа)
27 март Динамо Киев - Ворскла 1:1 (Купа на Украйна)
04 април Черноморец Одеса - Динамо Киев 0:2 (Висша лига)
08 април Динамо Киев - Зоря Луганск 2:0 (Купа на Украйна)
12 април Динамо Киев - Зоря Луганск 2:2 (Висша лига)

Фиорентина:

19 март Рома - Фиорентина 0:3 (Лига Европа)
22 март Удинезе - Фиорентина 2:2 (Серия А)
04 април Фиорентина - Сампдория 2:0 (Серия А)
07 април Фиорентина - Ювентус 0:3 (Купа на Италия)
12 април Наполи - Фиорентина 3:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Динамо Киев - Фиорентина

4 срещи
0 победи за Динамо Киев
2 равенства
2 победи за Фиорентина
Голова Разлика: 3:1 за Фиорентина

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
206