Сериозно препятствие пред шампиона


FUTBOL-TV

Сериозно препятствие пред шампиона

Севиля - Зенит
Стадион: "Рамон Санчес Писхуан", Севиля
Дата: 16.04.2015г.
Час: 22:05
Съдия: Бас Нийхаус (Холандия)

Севиля не срещна особени затруднения на осминафиналите, когато в испанския сблъсък от Лига Европа андалусци победиха на два пъти без проблеми тима на Виляреал. "Рохибланкос" спечелиха първата среща с 3:1 на "Ел Мадригал", а на реванша в Севиля играчите на Унай Емери бяха с една идея по-пестеливи и се наложиха с 2:1. Така испанският клуб продължава своя поход за защита на трофея от миналата година. Севиля вече има подобен акт и знае как да брани отличието. През сезони 2005/2006 и 2006/2007 тимът спечели два пъти поред надпреварата, която тогава все още се казваше Купа на УЕФА. Ако сега успее да спечели отново втория по сила турнир на Стария континент, Севиля ще участва в Шампионската лига. Андалусци се борят с отборите на Атлетико Мадрид и Валенсия в испанската Примера за място в Топ 4, но конкуренцията в местния шампионат е също много сериозна. За настоящия двубой под въпрос за домакините е титулярният вратар Бето, който все още не е напълно възстановен.

Отборът на Зенит се разходи по ръба на бръснача в предишния кръг. След победа с 2:0 над Торино в първата среща в Санкт Петербург футболистите на руския гранд явно очакваха протоколен реванш в Италия, като за малко можеха дори да отпаднат. Двубоят завърши с победа с 1:0 за Торино, а воденият от Андре Вилаш-Боаш тим даде много жертви и за настоящия двубой наказани са Хълк, Кришито, Дани и Смолников, а Файзулин е контузен.

Това не е първи официален двубой между двата състава. Севиля и Зенит са играли и преди в същия турнир, носещ тогава името Купа на УЕФА. През 2004 г. тогавашният мач от груповата фаза на надпреварата завършва 1:1 в Русия. През следващия сезон "рохибланкос" и "питерци" отново се изправят един срещу друг на три пъти. Първо двубоят в груповата фаза завършва с победа за Зенит с 2:1, но по-късно, отново на четвъртфиналите в турнира, жребият противопоставя двата състава, където обаче Севиля не оставя шанс на своя опонент и след победа с 4:1 на "Рамон Санчес Писхуан" и 1:1 в Санкт Петербург испанският тим се класира за полуфиналите, където съперник на "рохибланкос" по пътя към първия им трофей е Шалке 04, който пък е елиминирал българския Левски преди това.

Прогноза: Севиля - Зенит 1:0


Последни 5 изиграни срещи:

Севиля:

22 март Виляреал - Севиля 0:2 (Примера)
27 март Ривър Плейт - Севиля 1:0 (Суперкупа Евроамерикана)
04 април Севиля - Атлетик Билбао 2:0 (Примера)
07 април Леванте - Севиля 1:2 (Примера)
11 април Севиля - Барселона 2:2 (Примера)

Зенит:

19 март Торино - Зенит 1:0 (Лига Европа)
22 март Динамо Москва - Зенит 0:1 (Висша лига)
05 април Зенит - ЦСКА Москва 2:1 (Висша лига)
08 април Терек - Зенит 1:2 (Висша лига)
12 април Зенит - Рубин 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Севиля - Зенит

4 срещи
1 победа за Севиля
2 равенства
1 победа за Зенит
Голова Разлика: 7:5 за Севиля

НИКОЛАЙ АНАСТАСОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243