Фиорентина разби слаба Рома


И. Ангелов

Фиорентина разби слаба Рома

Фиорентина ще игра на осминафиналната фаза в Лига Европа, след като днес на гости на Рома се разправи със своя домакин с 3:0, при резултат от първата среща 1:1. Родригес, Алонсо и Басанта вкараха за гостите в този случай, като изпратиха своите напред в състезанието след агрегат от 4:1 от двете срещи.

Още в 7-ата минута психиката на домакините бе наранена, когато Холебас извърши цинично нарушение срещу Фернандес в наказателното си поле, макар ситуацията да не изглеждаше толкова застрашително за вратата на домакините. От бялата точка реализира Гонзало Родригес, като първия му опит трябваше да се пребива, но и в двата случая той не сбърка - 1:0.

В 18-ата минута Маркос Алонсо вкара при странна ситуация, когато вратарят опита да спаси една топка от корнер, но я пусна на пътя на Алонсо, а той вкара на празна врата за 2:0.

Само 3 минути след това трагедията бе пълна за домакините, след като и Басанта вкара, останал непокрит при един корнер от Мати Фернандес. До края на полувремето Фиорентина остана по-добрият отбор, а Рома се отчете с едно добро положение за мача.

Мохамед Салах имаше две страхотни изпълнения, с които нацели гредата на Рома в двете полувремена. За капак на слабото представяне Адем Ляич бе изгонен за втори жълт картон току преди края на редовното време за Рома.

  Сподели
129