Динамо вкара пет на Евертън и прогресира


И. Ангелов

Динамо вкара пет на Евертън и прогресира

Динамо Киев ще играе на осминафиналите в Лига Европа, след като днес посрещна английския Евертън и успя да победи с 5:2 опонента от Висшата лига. По този начин след агрегат от 6:4 от двете срещи англичаните напускат второто по значение европейско състезание в клубния футбол.

Всичко започна в 21-ата минута днес с гол на Андри Ярмоленко, който със страхотен удар матира Хауърд след подаването на Данило Силва. 2 минути след това Баркли нацели гредата на Динамо, но гостите не успяха да изравнят.

В 29-ата минута Лукаку върна гол с невероятно изпълнение по подобие на своя противник Ярмоленко - 1:1. Само след 5 минути Теодорчик върна аванса на домакините възползвайки се от слабите действия на отбраната на "карамелите". В 37-ата минута резултатът стана 3:1 след гол на Мигел Велосо.

Олег Хусиев направи резултата 4:1 в 56-ата, когато отново неорганизирана отбрана позволи Сидорчик да намери нападателя, и макар Коулман да блокира веднъж неговия опит, той успя да вкара. 5:1 оформи Антунес в 76-ата минута, когато бренителя стреля по прекрасен начин от далечна дистанция.

В 82-ата минута Фил Ягиелка се разписа след корнера на Лейтън Бейнс, но вече бе късно за повече от гостите.

  Сподели
88