Волфсбург с добра победа над Интер


И. Ангелов

Волфсбург с добра победа над Интер

В първата среща между Волфсбург и Интер във фазата на осминафиналите в Лига Европа, германците приеха италианския гранд и показаха защо според много специалисти те са смятани сред фаворитите в тазгодишното издание на второто по значение европейско състезание. Днес Волфсбург победи с 3:1 Интер и застава с един крак на четвърт-финал.

Интер започна силно днес, като още в 5-ата минута Родриго Паласио откри резултата. Мауро Икарди успя да намери Паласио и той стреля под Бенаджио за 1:0. Гостите продължиха да доминират в първата половина от тази част, като в 23-ата минута при една добра контра Ернанес бе близо до нов гол.

В 28-ата минута обаче домакините върнаха гол чрез Налдо, който се възползва от добре изпратената топка от корнер от Кевин Де Брюйне и стреля с глава за 1:1.

Второто полувреме бе по-добро за Волфсбург, като резултатът бе обърнат в 63-ата минута. Тук Каризо не успя да изчисти добре една топка, тя попадна във Виейриня, който напредна и намери Де Брюйне, който завърши добре за 2:1.

В 75-ата минута домакините вкараха за 3:1, като отново Де Брюйне се разписа, този път от пряк-свободен удар, който завъртя през Каризо. До края домакините пропуснаха още две възможности за голове.

  Сподели
80