Зенит с удобен аванс срещу Торино


И. Ангелов

Зенит с удобен аванс срещу Торино

Зенит прие Торино в Санкт Петербург днес в първата среща между двата отбора от фазата на осминафиналите на Лига Европа. След изгонването на Марко Бенаси рано в този мач домакините успяха да взема победа с 2:0 преди гостуването си в Италия за определянето на четвърт-финалистите във втория по значение турнир в Европа.

Още преди да изтече половин час игра Бенаси бе изгонен за втори жълт картон, когато влезе остро на Витсел с повдигнат високо крак. В 38-ата минута именно Аксел Витсел се разписа, когато Смолников стреля от десния ъгъл на наказателното поле, а Падели парира в близост до себе си, където Глик не успя да изчисти и Витсел се възползва - 1:0.

В 53-ата минута Доменико Кришито удвои аванса, възползвайки се от слабата игра на отбраната на гостите в случая. След неуспех да изчистят топката, Дани получи кълбото, рамени пасове с Хълк, който стреля в гредата, но топката попадна в Кришито и той довърши атаката - 2:0.

В 72-ата минута домакините отново имаха добра ситуация пред Кришито, но Глик спаси вратата си. Последва положение и пред Витсел. В крайна сметка резултатът не се промени до края.

  Сподели
80