Динамо и Селтик си вкараха седем, Залцбург - пет (видео)


И. Ангелов

Динамо и Селтик си вкараха седем, Залцбург - пет (видео)

Селтик загуби в срещата от шестия кръг на четвърта група на Лига Европа днес, когато гостува на Динамо Загреб с 4:3. По този начин домакините успяха да задминат Астра на трета позиция, но шотландците останаха с 8 точки на 2 пред своя опонент и на 8 от безапелационния лидер Залцбург, който разби Астра с 5:1 днес.

В Загреб резултатът бе открит от Марко Пяца в 14-ата минута. 19-годишният изпрати домакините напред след добра игра от Судани и Енрикес и малко късмет в наказателното поле. В 23-ата минута Селтик изравни, когато от статично положение на добра позиция Ван Дайк стреля в стената, Крис Комонс проследи топката и с глава успя да реализира.

В 29-ата минута Стефан Сцепович направи обрат в мача, като пак след пряк-свободен удар Комонс нацели горната греда, топката падна в Битън, който без да е притесняван намери Сцепович на добра позиция. 10 минути след това домакините изравниха отново чрез Пяца. 

В 48-ата минута Марсело Брозович прати домакините напред, когато Антолич се намери с място по фланга, напредна и върна топката за Брозович, който стреля в мрежата без подготовка. 2 минути след това Пяца реализира хетрика си след асистенция на Брозович.

В края времето не стигна на гостите, като те върнаха попадение в 81-ата минута, когато след добра игра на Строукс и Изагир топка бе изпратена в полето и отклонена от бранител на домакините в автогол.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
90